Λιγουρεύεσαι τους γεμάτους πάγκους με τοπικές σπεσιαλιτέ, που γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων στο εξωτερικό; Σε καταλαβαίνουμε, το street food είναι έρωτας, αλλά χρειάζεται προσοχή!

Το φαγητό του δρόμου σου δίνει μία πολύ καλή γεύση της γνήσιας τοπικής κουζίνας όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά οικονομικό άρα μπορείς να χορτάσεις όσο εξερευνείς τα αξιοθέατα χωρίς να χάσεις χρόνο και χρήμα. Από την άλλη, όλοι είμαστε κάπως δύσπιστοι ως προς το πόσο ασφαλές είναι να καταναλώνουμε φαγητό από οποιοδήποτε πάγκο βρεθεί στο δρόμο μας. Η λύση; Να έχεις πάντα στο μυαλό σου τις παρακάτω 5 συμβουλές.

Κάνε έρευνα προκαταβολικά
Πριν ταξιδέψεις σε μία χώρα κάνε την έρευνα σου σχετικά με την τοπική κουζίνα, για να ξέρεις πώς θα πρέπει να είναι το φαγητό που θα δοκιμάσεις εκεί. Επίσης ψάξε για σχόλια από όσους έχουν ταξιδέψει παλαιότερα στη χώρα που πρόκειται να επισκεφτείς, για να δεις τι ανέφεραν σχετικά με το street food που δοκίμασαν. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μία γενική εικόνα για το κατά πόσο είναι ασφαλές, ενώ αν για παράδειγμα βρεις σχόλια από Έλληνες θα ξέρεις αν το street food που δοκίμασαν είναι πολύ κοντά ή πολύ μακριά από τα δικά μας γευστικά δεδομένα, για να αποφασίσεις αν θέλεις όντως να το δοκιμάσεις.

Να προτιμάς τον πάγκο με τη μεγαλύτερη ουρά
Μην βαριέσαι την αναμονή και μην αποφασίσεις ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Ο πάγκος με τη μεγαλύτερη ουρά είναι 9 στις 10 φορές ο πιο δοκιμασμένος και καλός, ενώ η μεγάλη κατανάλωση εξασφαλίζει και περισσότερο φρέσκα υλικά.

Πήγαινε όπου και οι ντόπιοι
Αν σε ένα πάγκο βλέπεις μόνο τουρίστες και όχι ντόπιους οι πιθανότητες ότι σερβίρουν αυθεντική τοπική κουζίνα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Γι αυτό και καλό είναι να ρίχνεις πάντα μία ματιά στον κόσμο που περιμένει να εξυπηρετηθεί για να διαπιστώνεις αν ανάμεσα τους υπάρχουν και ντόπιοι.

Να θυμάσαι, αν το νερό δεν είναι πόσιμο απέφυγε τη σαλάτα
Όταν επισκεπτόμαστε ένα προορισμό όπου το νερό δεν είναι πόσιμο συνήθως μένουμε μακριά από το νερό βρύσης και τα παγάκια. Αλλά μάντεψε, αυτό δεν αρκεί. Καλό είναι να αποφεύγεις και τις σαλάτες -λαχανικών και φρούτων-, καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχουν πλυθεί με αυτό το αμφιβόλου ποιότητος νερό βρύσης ή ακόμη χειρότερα, μπορεί να μην έχουν πλυθεί καθόλου. Μείνε στα μαγειρεμένα φαγητά λοιπόν.

Να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου
Αν αισθάνεσαι οποιαδήποτε ανασφάλεια σχετικά με το φαγητό ή τον τρόπο που έχει μαγειρευτεί, τότε απλά συνέχισε το δρόμο σου και βρες ένα πάγκο ή καντίνα που θα σου γεμίζει περισσότερο το μάτι. Θα πρέπει το street food που δοκιμάζεις να μοιάζει και να μυρίζει ωραία ή τουλάχιστον να το βρίσκεις απολαυστικό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr