Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και εμείς ψάχνουμε συνταγές για λαχταριστές βασιλόπιτες, αλλά και tips για σίγουρη επιτυχία. Το σωστό βούτυρο, παράδειγμα, θα κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Προτιμάμε καλό βούτυρο αγελάδος για τις βασιλόπιτές μας, γιατί θα δώσουν ακόμα περισσότερη νοστιμιά. Προσέχουμε όμως τα εξής:

1. Όσο περισσότερο καλό βούτυρο χρησιμοποιούμε στο κέικ ή στη βασιλόπιτά μας, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν αφράτα και φρέσκα, κάτι που το θέλουμε ειδικά τώρα τις γιορτές.

2. Πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (όπως και όλα τα άλλα υλικά) και πολύ μαλακό, για να αφρατέψει ωραία στο μίξερ και να πετύχει η συνταγή. Οπότε το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου – και παραπάνω αν υπάρχει χρόνος. Αν το ξεχάσουμε, το τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το αφήνουμε για λίγο σε ζεστό μέρος.

Δείτε επίσης: 9 βασιλόπιτες για καλή χρονιά και για όλα τα γούστα!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr