Χρωματιστή και πικάντικη σος, ταιριάζει τέλεια με μοσχάρι, και για να το βουτάμε, αλλά και για να το μαρινάρουμε αποβραδίς και να ενισχύσουμε τη γεύση του.

Υλικά
Για δύο φλιτζάνια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά (κατά προτίμηση πιπεριά χαλαπένιο), ψιλοκομμένη
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
½ φλιτζ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
¾ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το ξίδι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ε.π. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι.

Για σάλτσα τσιμιτσούρι, απλά μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με το κρέας. Περιχύνουμε με αυτή το ψητό με ένα κουταλάκι και απολαμβάνουμε.

Για μαρινάδα τσιμιτσούρι, βάζουμε το κρέας μαζί με την τσιμιτσούρι σε ένα μπολ, καλύπτουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 3 μέχρι 12 ώρες. Στραγγίζουμε το κρέας, ψήνουμε και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:

Τρεις εύκολες μαρινάδες για κάθε κρέας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες και σάλτσα τσιμιτσούρι

Αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr