Θέλεις να απολαύσεις σπιτικό παγωτό αλλά δεν έχεις παγωτομηχανή. Κανένα πρόβλημα. Μόλις τελειώσεις την προετοιμασία της συνταγής, ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία, η οποία θα σου εξασφαλίσει τα ίδια αποτελέσματα (σε περισσότερο όμως χρόνο):

* Ετοιμάζεις το μίγμα του παγωτού σύμφωνα με τη συνταγή
* Το μεταφέρεις σε ένα µπολ µε καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και παγώνεις για 1 ώρα.
* Βγάζεις το παγωτό, το αφρατεύεις καλά µε ένα πιρούνι και το χτυπάς ξανά µε µίξερ χειρός για 1’. Το παγώνεις για άλλη 1 ώρα.
* Επαναλαµβάνεις τη διαδικασία για 2-3 φορές ακόμα, για να αποφύγεις τη δηµιουργία κρυστάλλων νερού και για να αποκτήσει το παγωτό πιο λεία και αφράτη υφή.
* Διατηρείς στην κατάψυξη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr