Ο καφές με γεύση κολοκύθα, που φτιάχνουν σε πολλά cafes τώρα τον χειμώνα, είναι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για ρόφημα αυτή την εποχή. Και ακριβώς επειδή μας αρέσει τόσο, θέλουμε να μπορούμε να το φτιάχνουμε και στο σπίτι.

Ψάξαμε λοιπόν για τις πιο γευστικές συνταγές του online και αφού δοκιμάσαμε αρκετές καταλήξαμε σε αυτή που σας δίνουμε παρακάτω και την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε και εσείς, εύκολα στο σπίτι. Το μεγάλο ατού αυτής της συνταγής, πέρα από την τέλεια γεύση του pumpkin spice latte, είναι ότι φτιάχνετε με κανονική κολοκύθα και όχι με σιρόπι με γεύση κολοκύθας.

Για 2 ροφήματα θα χρειαστείς:
2 κουτ. σούπας πουρέ κολοκύθας*
½ κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για τάρτα κολοκύθας** + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια γάλα
2 δόσεις εσπρέσο
σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι τον πουρέ κολοκύθας, το μίγμα μπαχαρικών και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μίγμα να κάνει φουσκάλες.

Ρίχνεις τότε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις, προσέχοντας να ζεσταθεί το γάλα αλλά να μην βράσει.

Αποσύρεις από τη φωτιά και με ραβδομπέλντερ ομογενοποιείς το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν έχεις ραβδομπλέντερ το μεταφέρεις στο κλασικό μπλέντερ και χτυπάς καλά να γίνει αφρώδες.

Ετοιμάζεις τον καφέ εσπρέσο και μοιράζεις την κάθε δόση σε 1 κούπα. Προσθέτεις το μίγμα με την κολοκύθα ανακατεύεις και αν θέλεις γαρνίρεις με σαντιγί και πασπαλίζεις με λίγο ακόμη μίγμα μπαχαρικών.

Tips
* Πουρέ κολοκύθας θα βρεις έτοιμο σε κονσέρβα σε μεγάλα supermarkets και delicatessens.

** Για να φτιάξεις μίγμα μπαχαρικών για τάρτα κολοκύθας, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάθε συνταγή με κολοκύθα που φτιάχνεις, θα χρειαστείς: 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη, ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη, ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη και ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη. Ανακατεύεις τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι, τα μεταφέρεις σε γυάλινο βαζάκι μπαχαρικών που κλείνει αεροστεγώς και το φυλάς στο ντουλάπι της κουζίνας. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 χρόνο.