Ο PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκος Αργυρόπουλος*, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε νηστίσιμες πατατοκροκέτες, που θα λατρέψουν και οι vegans.

Οι πατατοκροκέτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά, είναι πεντανόστιμες και γίνονται πανεύκολα. Στην Νάπολη, όπου εργαζόμουν σε μια παραδοσιακή Ναπολετάνικη πιτσαρία τοποθετούσαν φρέσκια μοτσαρέλα στο εσωτερικό τους και πραγματικά απογείωναν την γεύση τους. Όμως, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας σας τις παρουσιάζω σε νηστίσιμη -και vegan- εκδοχή.

Υλικά
5 πατάτες (1 κιλό περίπου)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. σχοινόπρασο
½ κ. γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 30-35 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο και έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλάθουμε κροκέτες, βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στις παλάμες μας. Τις πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν εξωτερικά το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα τους. Σερβίρουμε ιδανικά με BBQ sauce.

Δείτε σε βίντεο πώς θα φτιάξετε τις πατατοκροκέτες:

* O Νίκος Αργυρόπουλος είναι Pizza Chef από το 2010 έως και σήμερα. Ξεκίνησε από την Ιταλία όπου έμαθε εκεί την τέχνη δουλεύοντας στην πιτσαρία Agliara στην Piazza Sannazzaro στην Νάπολη. Το πάθος και το μεράκι του για την πίτσα σε συνδιασμό με το ενδιαφέρον που υπάρχει για νόστιμη σπιτική πίτσα σε αρκετά νοικοκυριά τον ώθησαν στη δημιουργία καναλιού στο YouTube που δίνει συμβουλές για επαγγελματική πίτσα στο σπίτι, παρουσιάζει συνταγές και συστήνει διάφορα είδη πίτσας που μπορούν να γίνουν από τον καθένα… Το κανάλι του στο YouTube, PizzaChefArgy, μετρά πάνω από 3.000 συνδρομητές και ο λογαριασμός του στο Instagram ξεπερνά τους 5.000 followers με το ίδιο ακριβώς όνομα.

Δείτε επίσης:
Nηστίσιμη και vegan πίτσα με την μέθοδο poolish

Σκορδόψωμα: Πώς να φτιάξετε τα νηστίσιμα ψωμάκια στο σπίτι

Πίτσα με μαύρο σουσάμι (στη ζύμη) και πέστο βασιλικού (για σάλτσα)

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr