Αν έχετε μόνο μια ώρα στη διάθεσή σας ή και λιγότερο, αυτή είναι η εύκολη πίτσα που μπορείτε να φτιάξετε την τελευταία στιγμή για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το κλειδί για μια πραγματικά καλή πίτσα είναι ζύμη. Η ζύμη που προτείνουμε παρακάτω δεν χρειάζεται χρόνο για να φουσκώσει και φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Αφού τη ζυμώσετε για λίγο, την ανοίγετε με τον πλάστη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στον πάγκο, ενώ ετοιμάζετε τις γαρνιτούρες. Ανοίξτε το ψυγείο και αυτοσχεδιάστε! Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό σας αρέσει. Οι συνδυασμοί είναι αναρίθμητοι!

Η συνταγή για τη ζύμη
Η ζύμη που προτείνουμε έχει ωραία τραγανή γεύση και είναι λεπτή και εύπλαστη, μπορείτε να τη διπλώσετε και στη μέση αν σας αρέσει. Θα χρειαστείτε μίση ώρα για την προετοιμασία και 20 περίπου λεπτά για το ψήσιμο.

Υλικά για 2 μεσαίες πίτσες
Για τη ζύμη:
3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμη για το ζύμωμα
3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

Μια πρόταση για τα υπόλοιπα υλικά
1/2 φλιτζάνι κλασική κόκκινη σάλτσα για πίτσα.
1 έως 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο: μοτσαρέλα, προβολόνε, παρμεζάνα, πεκορίνο ή ένας συνδυασμός από όλα τα παραπάνω.
Σοταρισμένα κρεμμύδια ή μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές σε φέτες, πεπερόνι, μαγειρεμένο λουκάνικο, μαγειρεμένο μπέικον κ.λπ.

Διαδικασία
Βάζουμε μια σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου, τοποθετούμε ένα στρογγυλό ταψί πάνω στη σχάρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC. Το ταψί αυτό θα το χρειαστούμε για να ψήσουμε την πίτσα.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε το νερό σε ένα μεσαίο μπολ και πασπαλίζουμε με τη μαγιά. Την αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί και να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια συμπαγής ζύμη. Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στον καθαρό πάγο της κουζίνας και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μια λεία, ελαφρώς κολλώδης μπάλα. Υπολογίζουμε γύρω στα 5 λεπτά. Αν η ζύμη φαίνεται να κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ξαναζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας να ξεκουραστεί, περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά για την πίτσα μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Δουλέυουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ανοίγουμε τη ζύμη από τη μέση προς τα έξω, πιέζουμε με τα χέρια για να στρώσει και χρησιμοποιούμε τον πλάστη ώστε να γίνει λεπτή. Υπολογίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης να ανοίξει στα 25 με 30 εκ. Αν η ζύμη αρχίσει να συρρικνώνεται, την αφήνουμε στη άκρη για 5 λεπτά και δοκιμάζουμε να την ανοίξουμε ξανά.

Αφαιρούμε το ταψί που έχουμε προθερμάνει στον φούρνο και το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Προσοχή καίει! Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω στο ανάποδο ταψί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε την κόκκινη σάλτσα σε ένα λεπτό στρώμα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο (1-2 εκ. ) στην άκρη. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες γαρνιτούρες της επιλογής μας.

Βάζουμε το ταψί με την πίτσα στο φούρνο και ψήνουμε, από 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να το τυρί να λιώσει και η ζύμη να ροδίσει. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και να σταθούν καλύτερα τα υλικά, πριν τη κόψουμε και τη σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε την δεύτερη πίτσα με την υπόλοιπη ζύμη και τα υπόλοιπα υλικά.

Δείτε επίσης:
Πίτσα με μαύρο σουσάμι (στη ζύμη) και πέστο βασιλικού (για σάλτσα)

Πίτσα με εποχικά λαχανικά και βάση από βρώμη, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο

Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr