Αυτά τα μπράουνι πρέπει να ξεκουραστούν κάποια ώρα, ώστε να μας δώσουν αυτό το ζουμερό αποτέλεσμα με την καρδιά από ρευστή σοκολάτα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε να φτιάξουμε μέσα στη βδομάδα κάτι για να το σερβίρουμε το Σαββατοκύριακο που έρχεται, αν και μία μόνο βραδιά για να ξεκουραστεί αρκεί.

Αν τηρήσουμε αυτή τη διαδικασία, θα έχετε ένα μπράουνι αρκετά σφιχτό για να μπορεί να δαγκωθεί, ενώ ταυτόχρονα θα λιώνει στο στόμα.

Αν μας αρέσει να υπάρχει κάτι τραγανό, τα καρύδια είναι η καλύτερη επιλογή. Η προσθήκη τους είναι καθαρά προαιρετική.

Συνταγή

Μερίδες: 24
Μαγείρεμα: 1 ώρα + κάποιες ώρες για ξεκούραση

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο (+ λίγο περισσότερο για τη φόρμα)
1 ½ φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
255 γρ.μαύρη σοκολάτα (bitter), κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλα αυγά (55-60 γρ. το καθένα)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα γυάλινο ταψί 22×33 εκ. Αν θέλουμε να προσθέσουμε καρύδια, τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα καβουρντίζουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, για 8′-10′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και καλύπτουμε με καπάκι για 10′ περίπου, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να ανοίξει σε χρώμα και να γίνει κρεμώδες.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε στο μείγμα το αλεύρι με όσο πιο απαλές κινήσεις μπορούμε, μέχρι να μην είναι πια εμφανές. Τέλος, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα καρύδια. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 25′-30′. Στα 22′ καλό είναι να ελέγξουμε, για να μην μας παραψηθεί. Βουτάμε τη μύτη από ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει υγρό με κομματάκια, το αφαιρούμε από τον φούρνο. Αν είναι καλυμμένο με ρευστή σοκολάτα το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο σκεύος στο οποίο ψήθηκε να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη ημέρα.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:

Brownies Cheesecake

Μαλακό μπισκότο “brownie” γίγας με παγωτό βανίλια

Brownies με ελαιόλαδο και καρύδια

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr