Ένα ζεστό αρωματικό ρόφημα, πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και με απίθανη γεύση. Η πιο νόστιμη λεμονάδα, που σκέφτηκε το Μπαχάρ ειδικά για εσάς.

Υλικά
500 ml νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
2 σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ)
Χυμός από μισό λεμόνι
1 λεμόνι, ακέρωτο
1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το μέλι,το τζίντζερ και τους σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ). Μόλις πάρουν βράση, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για 5 λεπτά να βγουν τα αρώματα και σουρώνουμε.

Κόβουμε 5-6 λεπτές ροδέλες από το ακέρωτο και καλά πλυμένο λεμόνι και τις τρυπάμε με το ξυλάκι κανέλας, Βάζουμε το υπόλοιπο λεμόνι σε μια μεγάλη κούπα και πιέζουμε με τη ράχη ενός κουταλιού, για να αφήσει τους χυμούς του και τα αρωματικά του έλαια.

Τέλος, γεμίζουμε την κούπα μέχρι πάνω με το καυτό αρωματισμένο νερό.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη κούπα.

Αν πρόκειται να ξαναφτιάξουμε τον χυμό μέσα στη μέρα, κρατάμε την κανέλα και τις φέτες λεμονιού, γιατί θα συνεχίσουν όλη μέρα να μας δίνουν τα αρώματά τους.

Δείτε επίσης:

Λεμόνια στο βάζο, όπως στο Μαρόκο, έχετε δοκιμάσει; Δείτε πώς θα τα φτιάξετε

Φτιάχνουμε λικέρ καρυδάκι, κράνα και λεμόνι

Ήξερες ότι το λεμόνι δίνει έξτρα ζωή στα λουλούδια του βάζου;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr