Απαραίτητο σε κάθε τραπέζι της Μέσης Ανατολής, το χούμους δεν ζητά πιρούνι. Με όπλο ένα κομμάτι ζεστή αραβική πίτα απαιτεί βουτιές στη βελούδινη αλοιφή. Δεν είναι ένα απλό ανατολίτικο ορεκτικό, βέβαια, αλλά ένα ολοκληρωµένο γεύµα! Το υπόλευκο χρώµα του δεν σου αποκαλύπτει τον πλούσιο αρωµατικό χαρακτήρα που κρύβει παρά µόνο στην πρώτη, κρεµώδη, αέρινη µπουκιά: σκορδάτο, κυµινάτο, ταχινένιο, λεµονάτο!

Πώς θα το ετοιμάσετε: Μουλιάζετε 2 φλιτζάνια ρεβίθια σε ένα µπολ µε νερό όλη τη νύχτα. Την εποµένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε για περίπου 1 ώρα µέχρι να µαλακώσουν. Τα σουρώνετε, κρατώντας περίπου 200ml από το νερό τους. Σε ένα µίξερ-πολυκόφτη πολτοποιείτε τα ρεβίθια µαζί µε 1/2 φλιτζ. ταχίνι, 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό που κρατήσατε χτυπώντας συνεχώς µέχρι να πάρετε έναν λείο πουρέ. Προσθέτετε επιπλέον αλάτι και χυµό λεµονιού αν χρειαστεί. Πασπαλίζετε µε επιπλέον κύµινο ή πάπρικα γλυκιά, λίγο ψιλοκοµµένο µαϊντανό, περιχύνετε µε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr