Σας μπέρδεψε ο τίτλος; Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη για δυο κομμάτια: τη γνήσια ουρά του ζώου (queue de boeuf) και την ουρά από το μπούτι.

Συγκεκριμένα, η ουρά του ζώου είναι πλούσια σε κoλαγόνο, με τους σπόνδυλους στην μέση κάθε ροδέλας και είναι ιδανικό κρέας για σούπες, στιφάδο ή κοκκινιστό. Απαιτεί αργό μαγείρεμα για να δώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Από την άλλη, η ούρα από το μπούτι, ο δικέφαλος μηριαίος μυς (gite noix) δηλαδή, είναι εντελώς άπαχο κομμάτι και δίνει καλής ποιότητας κιμά με χαμηλά λιπαρά. Επίσης, αφού καθαριστεί από συνδετικούς ιστούς κόβεται σε μακρόστενα κομμάτια σαν νουά και μαγειρεύεται ψητό της κατσαρόλας, για να κοπεί στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε κρασί ή άλλα όξινα υγρά που συμβάλουν στην τρυφεροποίησή του!

info
Κρεοπωλείο Ο Γιάννης, Καλλιδρομίου 51 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ. 210 3301230.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr