Απλές κινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, που θα δώσουν γεύσεις στα φαγητά σας και θα απογειώσουν τις πιο απλές παρασκευές.

1. Τα πραγματικά καραμελωμένα κρεμμύδια θέλουν τον χρόνο τους.
Δεν βιαζόμαστε όταν φτιάχνουμε καραμελωμένα κρεμμύδια. Τα νόστιμα και καλομαγειρεμένα, χρειάζονται περίπου 1 ώρα στην κατσαρόλα. Για δική μας διευκόλυνση, μπορούμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να την κρατήσουμε στην κατάψυξη σε παγοθήκες για μελλοντική χρήση, αφού τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν βαθιά γεύση στα αλμυρά πιάτα.

2. Για το πιο γρήγορο κοτόπουλο φούρνου, βάζουμε το ταψί στον πάτο της κουζίνας
Ένα μικρό κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί σε 18΄, αν το ψήσουμε σε ρηχό ταψί, στον πάτο της κουζίνας.

3. Καβουρντίζουμε τη βρώμη σε βούτυρο
Πριν από κάθε παρασκευή, μπορούμε να τοστάρουμε τη βρώμη σε βούτυρο για πολυεπίπεδη γεύση. Η διαφορά θα μας εκπλήξει.

4. Μαγειρεύουμε την πάστα ντομάτας για περισσότερη ώρα
Αν καβουρντίσουμε την πάστα ντομάτας μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφεκόκκινο χρώμα, θα αναδείξουμε τη γεύση και τα αρώματά της.

5. Πιο ζεστός φούρνος = Πιο μαστιχωτά μπράουνι
Αν ψήσουμε τα μπράουνι στους 200 βαθμούς Κελσίου, θα έχουν τέλεια υφή! Εξωτερικά θα θυμίζουν τραγανή μαρέγκα, ενώ εσωτερικά θα είναι ζουμερά και μαστιχωτά. Θα λιώνουν στο στόμα.

6. Τα καλύτερα ποπ κορν στο μάτι της κουζίνας
Αυτή η μέθοδος θα θυμίζει ποπ κορν κινηματογράφου. Θα χρειαστούμε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και μπόλικο λάδι. Το μυστικό; Δεν ζεσταίνουμε το λάδι πριν προσθέσουμε το καλαμπόκι.

7. Καραμελώνουμε τα πανκέικ
Εξωτερικά, θα γίνουν τραγανά σαν βάφλες. Αφού είναι έτοιμα, τα επιστρέφουμε στο τηγάνι μαζί με γενναία δόση από σιρόπι σφενδάμου και τα καραμελώνουμε.

8. Δεν πετάμε το ζουμί που μένει στα βαζάκια από τις πίκλες και το τουρσί
Είναι γεμάτο γεύση! Μπορούμε να το προσθέσουμε στις μαρινάδες μας για πικάντικη νότα και ένταση.

9. Για πιο τραγανές πατάτες μπέιμπι, χρησιμοποιούμε ασπράδι αυγού
Περνάμε τις πατάτες από ασπράδι πριν τις ρίξουμε στο ταψί. Η φλούδα τους θα γίνει όσο πιο τραγανή γίνεται!

10. Καταψύχουμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή
Όταν ξεφλουδίζουμε ένα τέτοιο φρούτο ή στύβουμε λεμόνι στο φαγητό μας, κρατάμε τη φλούδα τους και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Συστατικό που δίνει νοστιμιά στα κέικ, στις πίτες, στο δροσιστικό νερό με γεύση, στις βινεγκρέτ σαλάτας, στο ρύζι και όπου αλλού πάει ο νους.

Δείτε επίσης:

8 σημαντικά tips καθαριότητας από ειδικούς επιστήμονες

10 tips για να λειτουργεί η κουζίνα σας άψογα, σαν εστιατορίου

Κορωνοϊός – Καραντίνα: 3 tips για… solo μαγειρέματα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr