Το πόριτζ είναι μια υγιεινή και χορταστική πρόταση για πρωινό αλλά και βραδινό. Συνήθως φτιάχνεται απλά με βρώμη και ζεστό νερό, αλλά για να γίνει γευστικό θα πρέπει να του προσθέσεις και άλλα υλικά.

Συγκεντρώσαμε μερικές νόστιμες ιδέες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον χυλό βρώμης και να τον βάζεις πιο συχνά στις επιλογές σου.

1. Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα
Τίποτα καλύτερο από μερικά φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα, για να δώσεις νόστιμη και γλυκιά γεύση στο πόριτζ. Ακόμη καλύτερα, μπορείς να προσθέσεις και φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα στη βρώμη σου και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Δες μία νόστιμη συνταγή ΕΔΩ.

2. Μέλι ή καστανή ζάχαρη
Το πόριτζ δεν χρειάζεται γλυκαντικά για να γίνει νόστιμο. Αν όμως εσύ είσαι ένας αμετανόητος γλυκατζής και για να συνεχίσει να θεωρείται υγιεινό το πόριτζ σου μπορείς να προσθέσεις μέλι ή λίγη καστανή ζάχαρη.

3. Βούτυρο ξηρών καρπών
Δεν θα προσθέταμε ποτέ βούτυρο στη βρώμη μας, αλλά όταν μιλάμε για βούτυρο ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα ή κάσιους, αλλάζει το πράγμα. Η προσθήκη του στο μπολ θα δώσει γεύση και θα σου χαρίσει ακόμη περισσότερη ενέργεια.

4. Γάλα
Όπως είπαμε και παραπάνω, το πόριτζ γίνεται συνήθως με νερό. Αλλά για περισσότερη γεύση -ειδικά όταν δεν θέλεις να προσθέσεις άλλα υλικά-, μπορείς αντί για νερό να το φτιάξεις με γάλα ζωικό ή φυτικό, εσύ αποφασίζεις.

5. Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό για κάθε πραγματικά νόστιμο πιάτο και το πόριτζ δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείς να πασπαλίσεις το μπολ σου με κανέλα, μοσχοκάρυδο ή μίγμα μπαχαρικών για σιροπιαστά γλυκά.

6. Σοκολάτα
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, προτείνουμε μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες.

7. Flakes καρύδας ή ινδοκάρυδο
Δώσε εξωτική γεύση στο πόριτζ σου προσθέτοντας λίγη καρύδα. Η φίνα γεύση της θα κάνει τη διαφορά!

8. Σιρόπι σφενδάμου
Στη λογική των γλυκαντικών που αναφέραμε πριν, μπορείς να δώσεις πολύ ωραία και γλυκιά γεύση στο μπολ σου και με λίγο σιρόπι σφενδάμου.

9. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί, νόστιμοι και θα προσθέσουν και τραγανή υφή στο πιάτο σου. Στο πόριτζ ταιριάζουν πολύ τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια Αιγίνης και τα φουντούκια. Ότι και αν επιλέξεις, προτίμησε ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

10. Δημητριακά
Τραγανή υφή μπορούν να δώσουν στη βρώμη σου και τα δημητριακά από καλαμπόκι, σιτάρι ολικής άλεσης ή granola. Απλά πρόσθεσε 1 κουταλιά πάνω από το πόριτζ, ανακάτεψε και έτοιμο!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr