Τα ντοματάκια κονκασέ είναι μια πολύ καλή λύση όταν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα. Είναι καλύτερα όμως να τα αγοράζετε ολόκληρα, τεμαχισμένα ή σε σάλτσα;

Όταν πρόκειται για ντοματάκι κονσέρβας, συνήθως αγοράζουμε αυτό που ζητά η συνταγή μας. Με μια πρώτη ματιά, οι ολόκληρες ντομάτες δεν διαφέρουν από τις τεμαχισμένες ωστόσο, αν κάνετε μερικές δοκιμές χρησιμοποιώντας τα δύο είδη από την ίδια εταιρεία,δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες, ενδεχομένως να καταλήξετε στο συμπέρασμα που καταλήξαμε κι εμείς, ότι δηλαδή κάθε άλλο παρά ίδιες είναι και μάλιστα πιστεύουμε ότι το ολόκληρο κονκασέ είναι καλύτερο από το τεμαχισμένο ή τη σάλτσα.

Γιατί να προτιμήσετε το ολόκληρο ντοματάκι

Δίνει περισσότερες επιλογές
Όταν έχετε ολόκληρη την ντομάτα, μπορείτε να την κάνετε ό,τι θέλετε, να την κόψετε σε κυβάκια, να την λιώσετε κ.λ.π. Όταν την αγοράσετε κομμένη, οι επιλογές περιορίζονται. Εντάξει, θα μάς πείτε, λεπτομέρειες, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά στη μαγειρική σας.

Γνωρίζετε το περιεχόμενο
Οι κομμένες ντομάτες είναι κάπως… απρόβλεπτες. Κάποιες εταιρείες τις έχουν κόψει σε βαθμό που είναι σχεδόν λιωμένες και μάλλον δεν είναι αυτό που θέλετε όταν αγοράζετε μία κονσέρβα ντοματάκι κομμένο σε κύβους. Είπαμε, την ολόκληρη ντομάτα την κόβουμε όπως θέλουμε. Τόσο απλό.

Τις καρυκεύετε μόνοι σας
Κάποια από τα συσκευασμένα ντοματάκια ή σάλτσες μπορεί να είναι ήδη καρυκευμένα, οπότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει και περιορισμούς στη συνταγή που θα τα χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι καλύτερα να πάρετε ολόκληρο το ντοματάκι, να το επεξεργαστείτε και να το αρτύσετε όπως εσείς θέλετε για να είναι και καλύτερο το αποτέλεσμα;

Δείτε επίσης

Ντοματάκια σαν κόκκινες πέρλες στη Χίο

Οι ποικιλίες της ντομάτας και η καταγωγή τους

Φτιάχνουμε λιαστές ντομάτες στο φούρνο από πομοντόρια!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr