Το έχουμε πει πολλές φορές, είμαστε κατά της σπατάλης τροφίμων και οι φλούδες δεν αποτελούν εξαίρεση, μιας και μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν.Παλαιότερα, είχαμε δει πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών. Σειρά τώρα έχουν και τα μήλα, που μπορούν να μετατραπούν σε σνακ και υλικά γαρνιρίσματος που θα αναβαθμίσουν τις συνταγές σας.

Chips μήλου
Μπορείτε να φτιάξετε chips με ολόκληρες φέτες μήλου, αλλά και μόνο με τη φλούδα τους. Θα ακολουθήσετε την ίδια τεχνική, βάζοντας τις φλούδες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θα τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα και θα τις ψήσετε στο φούρνο. Αν θέλετε, μπορείτε πριν βάλετε το μίγμα ζάχαρης-κανέλας να ρίξετε πάνω στις φλούδες και λίγο λιωμένο βούτυρο, για έξτρα γεύση και άρωμα.

Αρωματικό για το τσάι
Το μήλο ταιριάζει πολύ στο τσάι και μπορεί στην αγορά να κυκλοφορούν έτοιμα μίγματα για τσάι με κομματάκια αφυδατωμένου μήλου, αλλά και οι φλούδες που περισσεύουν όταν καθαρίζετε ένα μήλο μπορούν επίσης να δώσουν φινετσάτο άρωμα στο ρόφημα. Απλά θα βάλετε στο μπρίκι που βράζει το νερό, παρέα και με ένα ξυλάκι κανέλα αν θέλετε και στη συνέχεια θα προσθέσετε το τσάι.

Σε smoothies
Οι φλούδες του μήλου περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και γι αυτό είναι ιδανικές προς κατανάλωση. Αν δεν σας αρέσει να τις τρώτε ως έχουν μπορείτε να τις βάλετε στο μπλέντερ όταν ετοιμάζετε κάποιο smoothie για να πολτοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, και τα θρεπτικά συστατικά τους θα απολαμβάνετε και το smoothie σας θα αποκτήσει μια ευχάριστη και κάπως πιο γλυκιά γεύση, όταν πρόκειται για φλούδες κόκκινου μήλου.

Σε σαλάτες
Πολλές φορές για να δώσουμε ωραία γεύση στις σαλάτες προσθέτουμε ξύσμα εσπεριδοειδών. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε φλούδες μήλου, κομμένες ζουλιέν, που επίσης ταιριάζουν με λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα και λάχανο.

Σε γλυκίσματα
Θέλετε να αναβαθμίσετε τη γεύση των pancakes, της βάφλας και των muffins; Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να προσθέσετε φλούδες μήλου κομμένες ζουλιέν, που θα αντικαταστήσουν το ξύσμα εσπεριδοειδών -στην ίδια λογική που αναφέραμε πριν για τις σαλάτες. Αν προσθέσετε στο μίγμα ή στο σερβίρισμα και κανέλα σε σκόνη, που είναι ο ιδανικότερος σύντροφος του μήλου, σας υποσχόμαστε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr