Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό για τις σαλάτες και το τοστ από ένα ώριμο αβοκάντο. Συχνά όμως αυτά που βρίσκουμε στην αγορά είναι άγουρα, σκληρά και άγευστα. Υπάρχει τρόπος να τα κάνεις να ωριμάσουν;

Φυσικά και υπάρχει και μάλιστα, όχι ένας αλλά 5 διαφορετικοί τρόποι για να επιλέξεις αυτόν που σε βολεύει καλύτερα.

Σε ηλιόλουστο σημείο
Βρες ένα στεγνό σημείο στην κουζίνα ή και το σαλόνι (γιατί όχι;), όπου το βλέπει απευθείας ο ήλιος και βάλε εκεί το καλάθι με τα αβοκάντο σου. Το απευθείας φως του ήλιου τα βοηθάει να ωριμάσουν φυσικά και γρήγορα.

Παρέα με άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο
Καθώς ωριμάζουν οι μπανάνες παράγουν αρκετό αιθυλένιο, το οποίο αναγκάζει και τα άλλα φρούτα που θα βρεθούν δίπλα τους να ωριμάσουν. Έτσι, ενώ γενικά αποφεύγουμε να βάζουμε άλλα φρούτα δίπλα σε μπανάνες για να μην ωριμάσουν και σαπίσουν, τα άγουρα αβοκάντο μπορούν να μπουν άφοβα δίπλα τους.

Σε χάρτινη σακούλα
Όταν αγοράζεις αβοκάντο από το μανάβικο ή τη λαϊκή ζήτησε να σου δώσουν χάρτινη σακούλα και άφησε τα εκεί μέσα κλεισμένα μέχρι να ωριμάσουν. Με αυτό τον τρόπο το αιθυλένιο που αναφέραμε και παραπάνω εγκλωβίζεται στο εσωτερικό της σακούλας και επιταχύνει την ωρίμαση.

Κάλυψε τα με ρύζι ή αλεύρι
Όπως η χάρτινη σακούλα εγκλωβίζει το αιθυλένιο το ίδιο ισχύει και για το ρύζι και το αλεύρι. Αν δεν έχεις σακούλα λοιπόν, ιδού μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική.

Ζέστανε τα στο φούρνο
Αν βιάζεσαι πραγματικά πολύ, μπορείς να ωριμάσεις τα αβοκάντο μέσα σε λίγα λεπτά, απλά ζεσταίνοντας τα στους 200οC για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Δείτε επίσης:
Πώς να ξεχωρίζεις το ώριμο αβοκάντο

Το μυστικό για να μην μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr