Αν σας αρέσει το αβοκάντο, αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε μόνο στη σαλάτα ή στο brunch, τότε πρέπει να εντάξετε τη μεξικάνικη σάλτσα γουακαμόλε στη διατροφή σας. Αυτά είναι, λοιπόν, τα μυστικά της συνταγής της, για να τη φτιάχνετε πάντα τέλεια!

Αυτή η σάλτσα είναι κρεμώδης, γεμάτη φρεσκάδα και εντάσεις και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ντιπ για να βουτάτε τραγανά τσιπς τορτίγιας είτε μέσα σε τάκος ή σάντουιτς. Ταιριάζει επίσης πολύ ωραία μαζί με αβγά και γαρίδες. Για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις ή αν απλά θέλετε να οργανώσετε μια μικρή μεξικάνικη φιέστα στο σπίτι, συνοδέψτε το γεύμα σας μαζί με κοκτέιλ margaritas.

Οι σωστές επιλογές
Τα αβοκάντο είναι η βάση της γουακαμόλε. Πρέπει να είναι γινωμένα και βουτυράτα, αλλιώς ούτε η γεύση θα είναι η σωστή αλλά ούτε και η υφή. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε άμεσα τη γουακαμόλε, θα πρέπει να αγοράσετε αβοκάντο με σκούρα πράσινη φλούδα, που να μένει στην επιφάνειά της το αποτύπωμά σας όταν την πιέζετε. Αν πρόκειται να τη φτιάξετε 1-2 μέρες αργότερα, διαλέξτε αβοκάντο με πιο σκληρή σάρκα και αφήστε τα έξω από το ψυγείο για να ωριμάσουν.

Χρησιμοποιήστε γουδί. Έτσι θα πετύχετε την ιδανική υφή και γεύση. Πολτοποιήστε εκεί τα αβοκάντο μέχρι να φτιάξετε μια πλούσια κρέμα.

Ξεκινήστε με τα αβοκάντο και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, το ξερό κρεμμύδι και/ή η πιπεριά χαλαπένιο θα κρατήσουν τους χυμούς τους και δεν θα ταλαιπωρηθούν.

Μην παραλείψετε τον φρέσκο χυμό μοσχολέμονου. Όχι μόνο θα δώσει γεύση και οξύτητα, αλλά θα διατηρήσει και το πράσινο χρώμα του αβοκάντο, που τείνει να καφετίζει.

Πειραματιστείτε με τα έξτρα υλικά. Τα βασικά είναι το αβοκάντο, η ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, ο κόλιαντρος, το αλάτι, το μοσχολέμονο και η πιπεριά χαλαπένιο. Υπάρχουν όμως και πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανανά ή μάγκο για πιο εξωτικό αποτέλεσμα, να προσθέσετε ταμπουλέ για μια πιο μεσογειακή γευστική εμπειρία, σπόρια ροδιού ή βρασμένο καλαμπόκι για μια γλυκιά νότα. Και αυτές είναι μόνο κάποιες προτάσεις.

Διαλέξτε το σωστό κρεμμύδι. Παραδοσιακά, στη γουακαμόλε βάζουμε λευκό κρεμμύδι που γλυκίζει ελαφρά, αλλά αν σας αρέσει η ένταση του κρεμμυδιού, αντικαταστήστε το λευκό με το κόκκινο.

Δείτε επίσης:

Πώς θα διατηρήσεις το αβοκάντο φρέσκο μέχρι και 1 εβδομάδα

4 τρόποι να αξιοποιήσεις τα πολύ ώριμα αβοκάντο

Αρωματική ρεβιθοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και αβοκάντο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr