Ήξερες ότι ο τρόπος που αποθηκεύεις και σερβίρεις το παγωτό σου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο γευστικό αποτέλεσμα; Για τέλειο παγωτό κάθε φορά λοιπόν, ιδού 7 tips που πρέπει να ακολουθείς.

Μην βάζεις το παγωτό δίπλα σε τρόφιμα με έντονες μυρωδιές
Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα ψάρια, που αν τα βάλεις στην κατάψυξη δίπλα στο μπολ του παγωτού το πιθανότερο είναι να φας παγωτό με γεύση τσιπούρας. Όχι τόσο γευστικό, έτσι; Αν πάλι η κατάψυξη σου έχει μικρή χωρητικότητα και δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, δοκίμασε να τυλίξεις εξωτερικά το μπολ του παγωτού με μεμβράνη, για να αποφύγεις να απορροφήσει οσμές από άλλα τρόφιμα.

Τοποθέτησε το μπολ στο πίσω μέρος του καταψύκτη
Οι ενοχλητικοί κρύσταλλοι που εμφανίζονται στην επιφάνεια του παγωτού είναι συνήθως αποτέλεσμα μερικής απόψυξης και ξαναπαγώματος του παγωτού. Για να τους αποφύγεις, βάζε το μπολ πάντα στο πιο κρύο μέρος του καταψύκτη, που δεν είναι άλλο από το πίσω μέρος του.

Πριν το σερβίρισμα βούτηξε το σκουπ σε ζεστό νερό
Δεν μπορεί να μην είχες δει και τη μαμά σου να το κάνει αυτό και ο λόγος δεν ήταν για να χαλάσει το παγωτό σου, γεμίζοντας το νερό, αλλά για να βγάζει πιο εύκολα άψογες μπάλες παγωτού. Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη από το να αφήνεις το παγωτό στον πάγκο της κουζίνας για να ξεπαγώσει μερικώς πριν το σερβίρισμα και σίγουρα πιο γρήγορη για όταν δεν θέλεις να περιμένεις για να απολαύσεις το αγαπημένο σου παγωμένο γλύκισμα.

Προτίμησε να το αφήσεις στο ψυγείο αντί στον πάγκο
Αν η παραπάνω πρόταση για το σκουπ σε ζεστό νερό δεν σε ικανοποιεί και προτιμάς να αφήσεις το παγωτό να ξεπαγώσει ελαφρά πριν το σερβίρεις, τότε προτίμησε να το κάνεις στο ψυγείο και όχι στον πάγκο της κουζίνας. Ιδανικά το βάζεις στο ψυγείο για 15-25 λεπτά πριν την ώρα του σερβιρίσματος.

Προσπάθησε να το καταναλώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται
Αυτό είναι το καλύτερο tip για παγωτό ever, αφού ουσιαστικά σε συμβουλεύει να τελειώνεις ένα μπολ παγωτού όσο πιο γρήγορα γίνεται, αν είναι δυνατόν και με τη μία! Γιατί αυτό; Για να διατηρήσει το παγωτό την αρχική τέλεια υφή του και να μην αποκτήσει κρυστάλλους από το ξεπάγωμα-πάγωμα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνεις μία οικογενειακή συσκευασία μόνος σου, αλλά να προσπαθείς πάντα να προμηθεύεσαι μόνο όσο παγωτό πρόκειται να καταναλώσεις εσύ και οι καλεσμένοι σου κάθε φορά.

Στο σερβίρισμα προτίμησε τα κλασικά κουταλάκια γλυκού
Μπορεί τα εναλλακτικά μαχαιροπίρουνα, με υλικά όπως για παράδειγμα το ξύλο, να είναι πολύ της μόδας, ωστόσο στην περίπτωση του παγωτού τα κλασικά ανοξείδωτα κουταλάκια είναι καλύτερη επιλογή, καθώς δεν επηρεάζουν τη γεύση του.

Μην παραλείπεις τα toppings
Για να κάνεις ακόμη και την πιο απλή γεύση παγωτού πραγματικά απολαυστική, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις στο μπολ και διάφορα toppings, όπως κάνουν και στα παγωτατζίδικα. Διάλεξε υλικά που θα δώσουν γεύση αλλά και διαφορετικές υφές στο παγωτό, όπως flakes καρύδας, ξηρούς καρπούς, ζαχαρωμένα φρούτα, σπασμένα cookies και ο,τι άλλο σου αρέσει.

Δείτε επίσης:
Πώς θα φτιάξεις τηγανητό παγωτό στο σπίτι… χωρίς τηγάνι!

Πόση ώρα περπάτημα χρειάζεται για να κάψεις ένα παγωτό ξυλάκι;

Τι παγωτό προτιμάει κάθε ζώδιο;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr