Η κουζίνα είναι το «βασίλειο» της νοικοκυράς ή διαφορετικά της βασίλισσας του σπιτιού. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις το «βασίλειο» αυτό ίσως να μην είναι και ιδιαίτερα ευρύχωρο, αλλά αυτό σίγουρα δε σημαίνει, ότι δεν παύει να είναι το ίδιο σημαντικό. Ας δούμε, λοιπόν, πως, μια μικρή κουζίνα μπορεί να φτάσει στην πιο τέλεια εκδοχή της.

Xρησιμοποίησε τα απαραίτητα
Δεν χρειάζεται να έχεις 10 κατσαρόλες, μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα έχοντας μια μεγάλη κατσαρόλα, ένα κατσαρολάκι και ένα τηγάνι. Όλα τα άλλα είναι περιττά και πιάνουν χώρο που μπορείς να τον εκμεταλλευτείς για να αποθηκεύσεις τις συσκευές σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @airmail7 on

Φτιάξε αποθηκευτικό χώρο
Σε μια μικρή κουζίνα είναι λογικό να μην υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης και αυτό είναι πρόκληση. Για σκέψου, όμως πως υπάρχει ένα σημείο που συχνά παραβλέπεται: ο χώρος πάνω από τα ντουλάπια. Εκμεταλλεύσου τον για να χτίσεις περισσότερα ντουλάπια ή να αποθηκεύσεις εξτρά αντικείμενα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clear My Clutter (Susie) (@clearmyclutteruk) on


Φτιάξτε έναν «κινητό» χώρο
Απέκτησε μια μικρή νησίδα με ρόδες την οποία μπορείς να μετακινείς όταν χρειαστεί. Χρησιμοποιήσε την ως μεγάλο μπουφέ όταν έχειςκαλεσμένους ή ως βοηθητικό πάγκο για την μαγειρική σου. Θα κάνει μεγάλη διαφορά στην κουζίνα σου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klaudia Kucharek (@klaudia.home) on


Γάντζοι τύπου S
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά είδη ράγας δίνοντας μας πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Είναι ιδανικοί για εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά και θέλουμε ευκολία πρόσβασης. Από πετσέτες μέχρι εργαλεία και φυτά, οι γάντζοι βοηθούν να κρεμάσεις τα πάντα!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STILETTO LIVING (@stilettoliving) on

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτε πως η καθαριότητα της κουζίνα είναι πάρα πολύ σημαντική όχι μόνο λόγω υγιεινής, αλλά και αισθητικής. Μια περιπιοιημένη κουζίνα αποτελεί προυπόθεση για την καλή μαγειρική. Θες και αλλας tips για οργανωμένη κουζίνα;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carrot Haus (@carrot_haus) on

5 λάθη προς αποφυγήν στην οργάνωση της κουζίνας σου
Κουζίνα, επιχείρηση οργάνωση!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr