Κυριακή πρωί και θέλετε να ετοιμάσετε ένα καλό πρωινό για όλη την οικογένεια. Σκέφτεστε αυγά και ομελέτα και μαζί τους λαχταριστό μπέικον που κάνει την κουζίνα να μοσχομυρίζει. Αν στόχος σας δεν είναι να τηγανίσετε απλώς δύο φετούλες, αλλά θέλετε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να το ψήσετε στο φούρνο, όπως κάνουν οι επαγγελματίες.

Γιατί να προτιμήσετε το ψήσιμο στο φούρνο
* Είναι ιδανικό αν έχετε να ψήσετε μεγάλη ποσότητα για αρκετά άτομα.
* Οι φέτες του μπέικον θα ψηθούν πιο γρήγορα όλες μαζί και θα έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
* Δεν χρειάζεται να στέκεστε ώρα πάνω από το μάτι της κουζίνας για να τηγανίσετε.
* Δεν θα λερωθεί η κουζίνα και ο πάγκος από το λίπος που πετάγεται από το τηγάνι.
* Θα γλιτώσετε χρόνο από το καθάρισμα της κουζίνας και του πάγκου μετά.

Το ψήσιμο στο φούρνο
Το ψήσιμο του μπέικον στο φούρνο είναι πολύ απλό και εύκολο. Χρειαζόμαστε ένα ρηχό ταψί, σε μέγεθος ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε να ψήσουμε, αντικολλητικό χαρτί και μια λαβίδα. Θα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί και θα απλώσουμε τις φέτες του μπέικον σε μία στρώση, ομοιόμορφα.

Το μυστικό του σεφ εδώ είναι να μην προθερμάνουμε τον φούρνο. Θα βάλουμε το ταψί στο φούρνο από την αρχή και μετά θα τον ανάψουμε στους 180°C. Αν αφήσουμε το μπέικον να ζεσταθεί σταδιακά, καθώς ζεσταίνεται ο φούρνος, δεν θα ψηθεί αμέσως, το λίπος θα λιώσει καλύτερα, με αποτέλεσμα το μπέικον να γίνει πιο τραγανό.

Λογικά σε 18-20 λεπτά θα είναι έτοιμο, ανάλογα βέβαια και με το πάχος που έχει η κάθε φέτα. Καλό θα είναι στα 10 με 12 λεπτά να ρίξουμε μια ματιά για να δούμε αν έχει ψηθεί αρκετά, ανάλογα και με τις προτιμήσεις μας. Κάποιοι προτιμούν το μπέικον πολύ ψημένο.

Όταν θα είναι έτοιμο θα μεταφέρουμε για λίγα λεπτά σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λίπος. Θα το σερβίρουμε αμέσως, λαχταριστό και τραγανό.

Απλά τέλειο!

Κι αν περισσέψει;
Αν ετοιμάσετε μπέικον στο φούρνο και δεν το καταναλώσετε όλο, μπορείτε να το τυλίξετε με λίγο χαρτί ψησίματος και να το βάλετε σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Για να το ζεστάνετε, αρκούν λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να το προσθέσετε σε μια σαλάτα, σε μια ομελέτα ή σε μια σάλτσα.

 

Δείτε επίσης:
Κις λορέν με μπέικον και γραβιέρα

Πατατούλες με κρεμμυδάκι και μπέικον

Μπέικον: 10 συνταγές για τα πιο #foodporn μαγειρέματα

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr