Αν και πολλά χρόνια στο κουρµπέτι, οι περιπέτειές µου µε τον ∆ηµήτρη Κατριβέση ξεκίνησαν προ διετίας µε ένα υπέροχο δείπνο στο Kiku του Ψυχικού, όπου απόλαυσα την εκδοχή του στην κουζίνα Nikkei που µπλέκει τις ιαπωνικές τεχνικές µε την περουβιανή γεύση και υλικά. Η συνέχεια, όµως, δεν ήταν ανάλογη, µια και τόσο στο δικό του La Pantera Negra όσο και στη Fuga ένιωσα ελάχιστες από τις συγκινήσεις της πρώτης φοράς και έτσι ο Κατριβέσης έγινε αντικείµενο αυστηρής κριτικής εκ µέρους µου.

Και µια περί Λατινικής Αµερικής ο λόγος, είµαι σίγουρος ότι ο σεφ µε το θερµό ταµπεραµέντο δεν θα είχε κανένα πρόβληµα να µεταµορφωθεί σε Λατίνο αµυντικό που εφαρµόζει την απαράβατη αρχή «ή η µπάλα θα περάσει ή ο παίχτης, ποτέ και οι δύο!». Και µε δεδοµένο ότι η κριτική µου είχε ήδη περάσει, αυτός που έµενε ήταν ο παίχτης! Όµως ο Κατριβέσης προτίµησε αντί να µου καρφώσει ένα από τα καλοακονισµένα Nakiri Bocho του στο κρανίο, να µε σκοτώσει γαστρονοµικά µε ένα από τα καλύτερα δείπνα της ζωής µου.

∆εν µπορεί να περιγραφεί η εµπειρία που έζησα στη Fuga δοκιµάζοντας ένα µεγάλο µέρος του χειµερινού µενού, το οποίο βαδίζει στα γνωστά του εξωτικά µονοπάτια. Μόνο που τώρα οδηγούν σε έναν γαστρονοµικό παράδεισο, στον οποίο ναι µεν ρέουν χείµαρροι από yuzu και leche de tigre, αλλά επίσης και οι ύψιστες αρετές της γαλλικής κουζίνας, όπως οι απόλυτες ισορροπίες, η γευστική πολυπλοκότητα, οι τέλειοι χρόνοι και οι αψεγάδιαστες τεχνικές.

Θα ήταν πραγµατικά άδικο να προτείνω έστω και ένα πιάτο έναντι των άλλων, αφού διαδέχονταν το ένα το άλλο σε µια εµπειρία που άγγιζε όχι το ένα αλλά τα δύο αστέρια Michelin. Σε ένα µενού µάλιστα που µε περίπου 50€ θα σας προσφέρει αµέτρητα χτυπήµατα γευστικής ηδονής! Ο Κατριβέσης κρύβει τόνους πυρίτιδας στο φαγητό του δηµιουργώντας τροµερές εκρήξεις αρωµάτων και γεύσεων και κάνει κάθε τυχερό που θα το δοκιµάσει να παρασυρθεί σε µια αισθησιακή samba. Οµως κάθε νότα της είναι παιγµένη µε την απόλυτη ακρίβεια, την πειθαρχία και το µοναδικό συναίσθηµα που ο Glenn Gould προσέδιδε στις φούγκες του Μπαχ. Ως εκ τούτου, ο ιδιοσυγκρασιακός σεφ προσφέρει µια Salsa & Fuga παράσταση που κανένας µα κανένας δεν πρέπει να χάσει.

info
Κόκκαλη 1, Αθήνα, τηλ. 210 7242979. Κόστος: 45-55€/άτομο.