Η ιστορία του Μουχτάρ από το Παντζάμ, θα μπορούσε να είναι μπολιγουντιανή ταινία με θέμα μια δακρύβρεχτη ιστορία οικογενειακής αγάπης. Που τα μέλη της πέρασαν χίλια μύρια κύματα ξενιτιάς μέχρι να στεριώσουν όλα μαζί στο ίδιο σπίτι, σε μια Αθήνα που υπεραγαπούν.

indian-piato1

Η αδελφή-μαγείρισσα ανέλαβε την κουζίνα σε ένα πρώτο μικρό εστιατόριο, τώρα μετακόμισαν ελαφρώς κεντρικότερα, πάνω στη λεωφόρο, σε ένα κλασικό ντεκόρ που θυμίζει όλα τα ινδικά των ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πως τα ελληνικά ινδικά ανήκουν κυρίως σε Πακιστανούς ή Έλληνες και σπανιότατα σε Ινδούς, οι οποίοι, ούτως ή άλλως σπανίζουν στη χώρα μας.

royal-indian-chef1

Η σπιτική, αυθεντική κουζίνα κάνει εδώ τη διαφορά, σε συνδυασμό με τα φρέσκα υλικά, που όπως λέει και ο Μουχτάρ, «μαγειρεύουν φαγητά που σχεδιάζουν ζεστά χαμόγελα» σαν το δικό του. Ίσως γι’ αυτό τους προτιμά η Ινδική Πρεσβεία αλλά και όλοι οι ινδικοί γάμοι που διοργανώνονται στα ελληνικά νησιά.

indian-chef

Πόπανταμ, νάαν, ένα υπέροχο κοτόπουλο ταντούρι που ψήνεται πάνω σε μαντεμένια πλάκα στο τραπέζι σου μαζί με τα λαχανικά του, κόκκινες φακές νταλ, γλυκό αρνάκι κόρμα με γάλα καρύδας και ένα υπέροχο λευκό ρύζι με κάρδαμο, τα καλύτερα της ινδικής γεύσης με πάμπολλες εκδοχές για vegans και χορτοφάγους, συνταγές που προτιμά και η οικογένεια του Μουχτάρ, η οποία δεν τρώει κρέας. Στο κάψιμο, αρκεί να τους πεις πόσο αντέχεις. Η κλίμακα καίει από το όλως διόλου ως την πυρκαγιά!

info
Royal Indian Chef, Λεωφ. Συγγρού 9, Αθήνα, τηλ. 210 9233585. Κόστος: €20-26, http://royalindianchef.gr/el/

Δείτε επίσης:
14 ινδικά εστιατόρια που πραγματικά θέλεις να ξέρεις!