Στο κομψό Artisanal δοκιμάσαμε τις προτάσεις για brunch που ετοιμάζει τα Σαββατοκύριακα ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης ο οποίος για μια ακόμα φορά φρόντισε να μάς εκπλήξει ευχάριστα.

orangerie

Η συνήθεια του brunch ενσωματώθηκε τα τελευταία χρόνια και στα ελληνικά δεδομένα και πλέον τα περισσότερα εστιατόρια προτείνουν και μενού προσαρμοσμένα στη λογική της γευστικής ανάπαυλας του Σαββατοκύριακου. Το κηφισιώτικο Αrtisanal, που διακρίνεται για τον αρτίστικο διακοσμητικό αλλά και γαστρονομικό του χαρακτήρα, αποδίδει φέτος μια πολύ «γήινη» γευστική οπτική με προτάσεις απλές και βαθιά νόστιμες. Σε αυτό το μενού μην περιμένετε να δείτε πληθωρικά αμερικάνικα burgers ούτε pancakes λουσμένα με σιρόπι αγαύης αλλά επιλογές με πιο «μπρουτάλ» και προπαντός ελληνικό χαρακτήρα.

3. Πεινιρλί

Ο Λαρισαίος σεφ, αναπολώντας τις θεσσαλικές ρίζες του, έστησε ένα μενού με γνώριμες στον ελληνικό ουρανίσκο γευστικές αναφορές δίνοντας μαθήματα ελληνικότητας, απλότητας και γεύσης. Φτιάχνει, λοιπόν, έναν τραχανά που μοσχοβολά, με καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα, παρακαλώ, κρεατόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο και κρέας προβατίνας (!), το ιστορικό πεϊνιρλί της «Δροσιάς» με κιμά, κασέρι και αβγό, ζουμερό καγιανά πάνω σε ωραία φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, ρεβιθοσαλάτα με κύμινο, φέτα από τη Βυτίνα και πολλά άλλα.

2. Burger

Θα σταθώ, όμως, στο burger θαλασσινών του, με καλαμάρι και γαρίδα που σερβίρεται συνοδευόμενο από σος ταρτάρ με αβοκάντο. Αρωματικό, ζουμερό και γευστικά ισορροπημένο. Εξαιρετικές και οι επιλογές στα πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών που συνοδεύουν άρτια ένα ποτήρι κρασί. Άξια ειδικής μνείας και τα γλυκά του, με το εντυπωσιακό «Αλάσκα» με εσπεριδοειδή, φουντούκια και κανέλα αλλά και το εκμέκ κανταΐφι με κόκκινα φρούτα παγωτό καϊμάκι και φιστίκια Αιγίνης που κλέβουν τις εντυπώσεις.

9. Αλάσκα

Σημειώνουμε τέλος ότι η αίθουσα του εστιατορίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου είναι γεμάτη με τέχνη. Κάθε τοίχος προβάλει και έναν καλλιτέχνη που σάς περιμένει να τον ανακαλύψετε στην 1η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Faces». Την διοργάνωση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο επιμελητής – συμβούλος τέχνης Μάξιμος Στεργίου.

info
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 210 8086111
Brunch: Σάββατo και Κυριακή μέχρι 6μ.μ

Δείτε επίσης
Οι ομορφότερες αυλές στην πόλη για να βγεις