Το brunch μπορεί να μην ήταν, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, κλασική ελληνική συνήθεια, πλέον όμως έχει καθιερωθεί. Η τελευταία κυριακάτικη πρωινό-μεσημεριανή μας έξοδος λοιπόν, μας οδήγησε στον ανθισμένο -λόγω Άνοιξης- κήπο του 7 Cactus, που προτείνει brunch αλά ελληνικά.

Το γνωρίσαμε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν έκανε την εμφάνιση του στο συνεχώς αναπτυσσόμενο, από άποψη προτάσεων για φαγητό και διασκέδαση, Κουκάκι. Βέβαια, το 7 Cactus με σήμα του τη φραγκοσυκιά βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από αυτό που θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κέντρο της περιοχής, στα σύνορα σχεδόν με την Πλάκα.

7CACTUS_1

Αυτή η γειτνίαση είναι που κάνει τα τραπέζια του περιζήτητα και μεταξύ των τουριστών, που αναζητούν γεύση Ελλάδας μετά τη βόλτα τους στην Ακρόπολη. Και όταν λέμε περιζήτητα εννοούμε ότι αν πρόκειται να το επισκεφθείτε ειδικά Κυριακή, φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση, διαφορετικά δύσκολα θα βρείτε τραπέζι έστω και για ένα καφέ.

Στο μενού του brunch τώρα, που έχει επιμεληθεί ο food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδης (Cool Artisan), δοκιμάσαμε τραβηχτές πίτες Μάνης, σαν φουσκωτοί τηγανίτες που μπορεί μόνοι τους να μην έχουν να δώσουν κάτι γευστικά, αλλά παρέα με το μέλι, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα που τους συνοδεύουν είναι ένα πολύ γευστικό σνακ πρωινού, που παίζει ταυτόχρονα με αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι από ρείκι

Ο ζουμερός καγιανάς με χοντροκομμένο κρεμμυδάκι που ακολούθησε, ήρθε σερβιρισμένος πάνω σε ψωμί, σαν ανοιχτό σάντουιτς και με τρία λιωμένα τυριά -κεφαλογραβιέρα, λογάδι και κασέρι. Ένας πληθωρικός συνδυασμός, ισορροπημένος γευστικά, που πολύ μας άρεσε. Και επειδή brunch χωρίς κάτι να θυμίζει pancakes δεν γίνεται, μην παραλείψετε και τις αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, ολόκληρο τηγανητό αβγό και μέλι. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό επίλογο, δοκιμάστε χαλβά με μους σοκολάτας και γιαουρτιού. Όσο για ροφήματα, απαραιτήτως καφέ, freddo κατά προτίμηση τώρα που ζέστανε για καλά ο καιρός, αλλά και σπιτική λεμονάδα.

7Cactus by night
Σημειώνεται ότι στο 7Cactus προστέθηκε πρόσφατα και ένα νέο, απογευματινό-βραδινό μενού από τον Κώστα Καλύβα, που σερβίρεται καθημερινά από τις 17:00 έως τις 10:30. Στην νέα κάρτα περιλαμβάνονται πιάτα όπως πράσινη σαλάτα 7Cactus με ροδάκινο, φραγκόσυκο τουρσί και κατσικίσιο τυρί, χωριάτικες πατάτες με φέτα, σύγκλινο και τηγανητά αβγά, πικάντικο τραχανότο με καλαθάκι Λήμνου και σύγκλινο, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πιτάκια, χειροποίητα chips πατάτας και δροσερό ντιπ γιαουρτιού και αρνάκι γάλακτος στη γάστρα με πατάτες και αγκινάρες. Περισσότερα για τα νέα πιάτα μόλις τα δοκιμάσουμε.

info
Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, τηλ. 213 0452865. Κόστος: 10-15€ / άτομο.