Κομψό, ντελικάτο και νόστιμο, το εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi στη θερινή του βερσιόν αγαπά τις γήινες και απλές γεύσεις.

Το ατμοσφαιρικό και όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον καθιστά το The Margi έναν από τους ιδανικούς καλοκαιρινούς προορισμούς καλοκαιρινής εξόδου για γεύμα, δείπνο αλλά και προσεγμένα κοκτέιλ. Το επισκεφθήκαμε βράδυ και δίπλα στη φωτισμένη πισίνα, με φόντο τις ελιές, τις μπουκαμβίλιες και την εντυπωσιακή μπάρα, υπό το φως των κεριών, δοκιμάσαμε μερικές χαρακτηριστικές προτάσεις του καλοκαιρινού μενού του εστιατορίου δια χειρός του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

Οι ψητές γαρίδες με γουακαμόλε και βινεγκρέτ πορτοκάλι είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο και η καπνιστή γεύση της ψητής γαρίδας έδενε πολύ ωραία γευστικά με τη γλύκα του dressing. Το κριθαράκι με θαλασσινά και pesto μαϊντανού ήταν ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά λόγω του ότι είναι ένα όχι και τόσο ελαφρύ πιάτο θα προτιμούσα να το δοκιμάσω στο χειμερινό μενού τους. Το αρνάκι με πουρέ μυρωδικών και σουβλάκι με μελιτζάνα και κρεμμύδι που ακολούθησε, ήταν σωστά μαγειρεμένο, τρυφερό και βαθιά νόστιμο, ωστόσο το σουβλάκι ως προσθήκη θα μπορούσε να παραλειφθεί γιατί γευστικά δεν προσφέρει κάτι επιπλέον. Το δείπνο μας έκλεισε με μια δροσερή pavlova με φράουλες και βανίλια και ένα ωραίο, επιδόρπιο κρασί.

Το μεσημέρι το μενού έχει διαφορετικό προφίλ αφού βασίζεται σε παραδοσιακά πιάτα, όπως σπιτική σπανακόπιτα, ψητή φέτα ή φρέσκο ψάρι ημέρας σε συνδυασμό με δημοφιλή πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όλα φτιαγμένα με βιολογικά προϊόντα από τη φάρμα τους.

info
The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929160.