Μπορεί στο Olive να μην είμαστε όλοι vegans, αλλά δεν λέμε και όχι σε meat-free πιάτα, όταν αυτά είναι τόσο πλούσια σε γεύση, ώστε να μην νοιώθεις ότι κάτι λείπει. Αυτό μας συνέβη και όταν δοκιμάσαμε το ολοκαίνουργιο vegan μενού των εστιατορίων Wagamama.

Στην τελευταία μας επίσκεψη στο εστιατόριο της Κηφισιάς, ένα βράδυ Πέμπτης μετά το γραφείο, συναντήσαμε μία ευχάριστη έκπληξη στο μενού, διαπιστώνοντας ότι έχουν προστεθεί νέα vegan πιάτα. Αντί λοιπόν για τις συνηθισμένες μας επιλογές σε sushi και curry με κοτόπουλο, βάλαμε στο τραπέζι μας τόφου. Μοναδική και αδιαπραγμάτευτη σταθερά μας, τα edamame στην αρχή, τα οποία μας κάνουν την καλύτερη παρέα όσο περιμένουμε να ετοιμαστεί το φαγητό μας.

Ξεκινήσαμε με δροσερή ανάμεικτη σαλάτα, με φασόλια edamame, ντοματίνια, φύκι και πίκλα ρέβας, καρότου και κόκκινου κρεμμυδιού, που γαρνίρεται με τηγανητά κρεμμυδάκια που είναι και αυτά που της δίνουν ωραία γεύση και με yasai gyoza ή αλλιώς dumplings λαχανικών στον ατμό, που σερβίρονται ελαφρά ψημένα σε teppan.

Στα κυρίως, οφείλουμε να πούμε ότι ήμασταν κάπως διστακτικοί, καθώς σχεδόν όλα τα πιάτα περιέχουν τόφου, που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και το πιο αγαπημένο μας υλικό. Ωστόσο, οι συνδυασμοί των πιάτων φαινόντουσαν πολύ θελκτικοί και γι αυτό είπαμε να το τολμήσουμε. Στο πιάτο δε, το ψήσιμο που του έχουν κάνει στο Wagamama, μάς άφησε την καλύτερη εντύπωση.

Επιλέξαμε λοιπόν, yasai itame που είναι noodles ρυζιού με τόφου σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα curry με καρύδα, λεμονόχορτο, φρέσκα κρεμμυδάκια, bock choi, πιπεριές, μανιτάρια, ρίζες φασολιών σόγιας και τσίλι, γαρνιρισμένα με κόλιανδρο και lime που συμπληρώνουν ιδανικά τη γεύση τους. Και αν αυτό το πιάτο ήταν ελαφρώς πικάντικο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το kare burosu ramen, ένα ramen omakase με τόφου πασπαλισμένο με μίγμα 7 μπαχαρικών, ανάμεικτα μανιτάρια, udon noodles και πικάντικο ζωμό λαχανικών, που γαρνίρεται με baby σπανάκι, καρότο, chilies και κόλιανδρο. Ένα πιάτο με πραγματικά πλούσια γεύση, που σίγουρα θα αγαπήσουν όσοι προτιμούν τις πικάντικες και δυνατές γεύσεις. Η vegan της παρέας μας πάντως, το ψήφισε ως το αγαπημένο της.

Το πιάτο που ξεχώρισα προσωπικά πάντως, ήταν το yasai pad thai με noodles ρυζιού ψημένα σε γλυκιά σάλτσα amai, τόφου, βλαστάρια φασολιών σόγιας, πράσο, chilies, κόκκινο και φρέσκο κρεμμύδι, σχοινόπρασο, τζίντζερ και σκόρδο, γαρνιρισμένο με τηγανητά κρεμμυδάκια και μία φέτα lime. Μου άρεσε τόσο πολύ, ώστε τις επόμενες μέρες φρόντισα να το παραγγείλω και στο γραφείο, από το εστιατόριο του Golden Hall. Δυστυχώς την ημέρα που πήγαμε, δεν υπήρχε διαθέσιμη η vegan τάρτα λεμονιού, ωστόσο επιφυλασσόμαστε για την επόμενη φορά. Να πάτε!

info
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, τηλ. 210 8013100 / Λ. Κηφισίας 37Α (Golden Hall), Μαρούσι, τηλ. 210 6836842.