Ο Βασίλης Ακρίβος είναι μάστορας του ψαριού με τη βούλα της επιβεβαίωσης που δικαιωματικά του χαρίζει η επιτυχία ενός ψαρομάγαζου σαν το Ψάριστον, που συγκινεί το ίδιο το κοινό του εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

aiolou68-7

Ανήσυχος μάγειρας, ο Βασίλης ξεκίνησε κλασικά, αλλά μέσα στα χρόνια πειραματίστηκε, δοκίμασε, φαντάστηκε, συνομίλησε με φίλους σεφ και πήγε τη θαλασσινή δημιουργικότητα της νοστιμιάς ένα βήμα παραπέρα. Ένα νέο, μεγάλο μαγαζί σε μια γοητευτική στοά του κέντρου, σε συνεργασία με τον Άγγελο Φραντζή του Bar B.Q., θα μπορούσε να είναι η επόμενη επιτυχία σε μια γειτονιά που τα έχει όλα αλλά καθόλου ιώδιο στο νυχτερινό μενού της.

aiolou68-14

aiolou68-6

Εδώ ο μεζές παίζει σε διπλή συμφωνία: όστρακα, γαρίδες, καραβίδες, μικρό ψαράκι, μύδια μπουγιουρντί, καλαμαράκι και σαλάχι, στο πιο ελαφρύ, τραγανό, έμπειρο τηγάνι. Ο φρέσκος μπακαλιάρος ψήνεται στα κάρβουνα ή τηγανίζεται, ζουμερός και υπέροχος, φάβα, ταραμοσαλάτα και ζεστό σταμναγκάθι. Υπάρχει, όμως, στο μενού και η εκδοχή «μπουκιά», η οποία στην εκτέλεσή της φλερτάρει με τα ισπανικά tapas αλλά και το κεφάλαιο «Το αντέχεις;», το οποίο δοκιμάζει την αντοχή σου στη δημιουργική φαντασία του Βασίλη: εξαιρετικό, σαν τσιπς, μικρό γαριδάκι τηγανητό με καυτερή σάλτσα κίμτσι, τόνος τατάκι με σουσάμι, scrambled eggs με αβγοτάραχο πάνω σε ψωμάκι, η κλασική σαλάτα του Καίσαρα σε θαλασσινή εκδοχή με παστουρμά μπακαλιάρου και τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα όταν ένα κλασικό μπιφτέκι γεμίζει με την καπνιστή λιπαρότητα του χελιού ή όταν ένα συκώτι σοτέ «παντρεύεται» με την ασιατική εκδοχή μιας γαρίδας.

info
Αιόλου 68, Αθήνα, τηλ. 210 3247925. Κόστος: € 25 – 35.