Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι ένας ιδιαίτερος τόπος ασύλληπτης ομορφιάς, που κρύβει στα σπλάχνα της ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο με δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και υφάλμυρα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από υπόγειες θερμές πηγές. Αυτός είναι και ο λόγος που τα νερά της λίμνης δεν παγώνουν ούτε το χειμώνα.

limni

Πέρα από το ειδυλλιακό τοπίο, τα σπα και τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί η Λίμνη, διαθέτει κι ένα μαγικό εστιατόριο. Το βράδυ μόλις φτάσεις τα πουλιά θα σε υποδεχτούν με φωνές ζωηρές και ακατάπαυστα πετάγματα πάνω από το νερό και τα αριστοτεχνικά φωτισμένα βράχια της λίμνης. Αυτό μέχρι τις 10 η ώρα περίπου που θα πάνε για ύπνο. Ύστερα όλα γύρω ησυχάζουν και το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος από τα μαχαιροπίρουνα και το τσούγκρισμα των ποτηριών.

limni-vouliagmenis

Το μενού του εστιατορίου έχει επιμεληθεί ο Νίκος Φωτιάδης που στην προκειμένη περίπτωση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα ξεκινήσω από το σούσι σπανακόρυζου με ακέρωτο αβγοτάραχο Τρικαλινού και την πληθωρική σαλάτα με τα μαριναρισμένα κολοκύθια και τις γαρίδες που χορταίνει δύο.

Θα περάσω στο μεγαλειώδες πεταλιδόριζο, το ακόμη συγκλονιστικότερο βλητόριζο με τον ψητό σολομό, το χούμους με τις πικάντικες μπάμιες πανέ και τραγανά πιτάκια και θα σταθώ στην πολύ καλά ψημένη -όπως ακριβώς τη ζητήσαμε- flap steak από Black Angus βοδινό.

limni-vouliagmenis2

Θα τελειώσω γλυκά με Lake dream Metaxa, που μεταφράζεται σε μους σοκολάτας με μπαχαρικά, ελληνικό καφέ και, φυσικά, Μetaxa.

info
Λίμνη Βουλιαγμένης, τηλ. 210 8962237, 210 8962239. Κόστος: € 35-45.