Ένα όμορφο νησί βρήκε για να ξεκαλοκαιριάσει η Φάρμα Μπράλου. Την όλο και τελευταία ανερχόμενη Τήνο.

Λίγο πριν αποχαιρετίσει το ζεστό Κολωνάκι και πιάσει της παραλίες, δοκιμάσαμε μερικά από τα πιάτα που θα σερβίρουν εκεί δίπλα στο κύμα, τα οποία φέρουν υπογραφή του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και έχουν έντονη την παρουσία των Τηνιακών προϊόντων. Φυσικά βάση θα είναι το κρέας, άλλωστε γι’ αυτό φημίζονται, όμως, μαζί με αυτό όσοι βρεθείτε στο όμορφο και άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον της Φάρμας Μπράλου στην Τήνο θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και φρέσκο ψάρι αλλά και άλλα πιάτα, όπως ροφός παστιτσάδα, λαχανοντολμάδες με σκορπίνα σε ζωμό κακαβιάς και γεμιστές ντομάτες με χταπόδι και μάραθο. Το εστιατόριο θα εναρμονίζεται πλήρως με τη νέα του τοποθεσία χωρίς όμως να χάνει την προσωπικότητα του.

Αυτή η ωραία ιδέα να μεταφερθεί για τους θερινούς μήνες το επιτυχημένο concept της Φάρμας Μπράλου από το Κολωνάκι στην Τήνο, αργοψηνόταν από τον χειμώνα, έχω δε την αίσθηση, ότι το συγκεκριμένο πόστο δεν επιλέχτηκε τυχαία από τον Δάμη Πειθή. Τα τελευταία χρόνια η Τήνος δεν έχει γίνει απλώς ένας υπολογίσιμος πυρήνας πολύ καλών εστιατορίων, τα οποία εξελίσσουν με σύγχρονο τρόπο την πλούσια παράδοση του νησιού, αλλά επιπλέον έχει αποκτήσει και μια φήμη εκτός των συνόρων της χώρας, με αποτέλεσμα να προσελκύει πρωτοκλασάτο ποιοτικό τουρισμό που της δίνει δυναμική πνοή. Οπότε, η άφιξη ενός κρεατολαγνικού εστιατορίου στο νησί και μάλιστα τόσο αξιόλογου και δοκιμασμένου, όπως αυτό της Φάρμας Μπράλου, ενισχύει ακόμη περισσότερο το γαστρονομικό προφίλ του. Το εστιατόριο θα βρίσκεται σε μια γοητευτική τοποθεσία δίπλα στο νέο λιμάνι και η διακόσμησή του ποντάρει στη χαλαρότητα της καλοκαιρινής ραστώνης με τη θάλασσα μπροστά να κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο σαγηνευτικό.

Το κύριο θέμα παραμένει ασφαλώς το κρέας, χωρίς όμως τώρα να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω στο Κολωνάκι, μια σειρά από τα πιάτα που θα φιγουράρουν στο μενού του καλοκαιρινού εστιατόριου. Ο executive chef της Φάρμας Μπράλου, Μιχάλης Νουρλόγλου αυτή τη φορά εστιάζει αρκετά στην κουζίνα του νησιού και εμπνέεται από το ρεπερτόριο των τοπικών συνταγών, τις οποίες μπολιάζει με μνήμες από το ελληνικό καλοκαίρι. Έτσι, εκτός από τις σπεσιαλιτέ και τα νοστιμότατα κρέατα που σέρβιραν όλο τον χειμώνα στην αθηναϊκή έδρα τους, εδώ η βεντάλια ανοίγει με πιάτα που φλερτάρουν έντονα και με τη θάλασσα. Όπως για παράδειγμα, ο ροφός παστιτσάδα, οι λαχανοντολμάδες με σκορπίνα σε ζωμό κακαβίας και οι γεμιστές ντομάτες με χταπόδι και μάραθο. Μου έκανε επίσης πολύ θετική εντύπωση το άψογο ριζότο με την άγρια ρόκα και τις αγκινάρες Τήνου, αλλά και τα ψητά σπαράγγια με το ποσέ αυγό και λούζα από το νησί. Στην τηνιακή Φάρμα Μπράλου θα μεταφερθεί και το ψυγείο – βιτρίνα με τα κρέατα και τους εξειδικευμένους χασάπηδες, οι οποίοι θα μπορούν να κατευθύνουν τους επισκέπτες για να επιλέξουν την κοπή που ταιριάζει στα γευστικά τους γούστα, ενώ η λίστα κρασιών παραμένει και εκεί πολύ ενδιαφέρουσα. Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω, ότι οι δυο ταλαντούχοι head chef του εστιατορίου, ο Παναγιώτης Ζώκος και ο Αγαπητός Τσακαλάκης, θα είναι συνεχώς στην Τήνο, οπότε αυτό από μόνο του δείχνει τη σοβαρότητα της επένδυσης στη κουζίνα, με δυο ικανότατους μάγειρες σε κομβικό ρόλο, που έχουν τεχνικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου στην κρεατοφαγία και ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

info
Λ. Σταυρού – Κιονίων, Τήνος, τηλ. 22830 26559.