Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που βρέθηκα στο design σκηνικό του ξενοδοχείου New Hotel. Ήταν τότε που η λέξη brunch δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό μας και τα μέρη όπου μπορούσαμε να το βρούμε μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το εστιατόριο, λοιπόν, του ξενοδοχείου New Taste ήταν ένα από αυτά.

newtaste (2)

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν και το brunch να έγινε τάση και να εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη, όμως, το brunch του New Taste παραμένει μια από τις παραδοσιακές αξίες που φέτος μάλιστα έχει έναν πιο φιλικό και comfort χαρακτήρα. Έτσι μια μικρή αλλά σημαντική ανακαίνιση έδωσε στο χώρο αυτό το κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως να ξεφεύγει από την υπάρχουσα design φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

newtaste (5)

Ένα μαρμάρινο μπαρ με ψηλά, αναπαυτικά σκαμπό σε λαδί βελούδο, κάλυψε όμορφα τον ένα τοίχο ενώ μεγάλοι καναπέδες και design πολυθρόνες αντικατέστησαν τα στημένα τραπέζια –που μειώθηκαν επίσης- προσθέτοντας έναν πιο casual χαρακτήρα. Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν βρέθηκα να φιλοξενούμαι ένα χαλαρό βράδυ Τετάρτης και να δοκιμάζω το νέο μενού που υπογράφει ο chef Μπάμπης Κουντούρης.

newtaste (11)

Ξεκινώ με την πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα βερίκοκα, κατσικίσιο τυρί σε μια ωραία σος από μέλι και λουίζα. Η σαλάτα από σιτάρι με ρόκα, ρόδι και βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή ήταν αρκετά πληθωρική με το σιτάρι να έχει βραστεί τόσο ώστε να κάνει ένα τραγανό παιχνίδι στο στόμα. Τα ψωμάκια ατμού (bao buns) που ακολούθησαν παρά του ότι ήταν αφράτα -να πω εδώ ότι οι άνθρωποι στο New Taste «το έχουν» με το ψωμί και τις παρασκευές τους- τους έλειπε αυτό που θα με έκανε να τα ζητήσω ξανά, δεδομένου ότι λατρεύω αυτά τα συννεφένια ψωμιά.

newtaste (9)

Το καρπάτσιο από λαβράκι είχε πολύ όξινο χαρακτήρα πράγμα που με έκανε να μην το απολαύσω όσο θα ήθελα. Αντίθετα τα mini burgers που το διαδέχθηκαν με εξέπληξαν ευχάριστα. Πρώτα για το πολύ καλό ψήσιμο τους και δεύτερον για το νόστιμο μπριοσένιο ψωμί τους. Από τις τρεις διαφορετικές εκδοχές που ήρθαν -έτσι είναι το πιάτο- θα προτιμούσα να υπήρχαν μόνο εκείνα με την γκοργκοντζόλα. Οι δε τηγανητές πατάτες που τα συνόδευαν, δεν είχαν ίχνος από λάδι και ήταν διασκεδαστικά τραγανές που επιζητούσαν τη «βουτιά» τους στη σπιτική κέτσαπ που τις συνόδευε. Το καρέ από αρνί που ολοκλήρωσε το γεύμα μας ήταν εξίσου καλά ψημένο – άλλο ένα δυνατό σημείο της κουζίνας είναι ότι ξέρουν να ψήνουν σωστά- είχε μια κρούστα φιστικιού, πουρέ αγκινάρας και σος από κόκκινο κρασί.

newtaste (8)

Πριν από το γλυκό φινάλε ο bartender Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος -αργότερα έμαθε ότι είναι πρόσφατος στην ομάδα του New Taste- μας πρόσφερε ένα Lemon pie Martini για pro-dessert cocktail που όντως αξίζει όχι μόνο να το αναφέρω αλλά και να το δοκιμάσετε. Στην ουσία τα κοκτέιλ τους θέλουν δουλειά, αλλά δεδομένου ότι μόλις αρχίζουν να δίνουν βάση και σε αυτό το κομμάτι δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να τα κρίνω ακόμα. Για να επιστρέψω, λοιπόν, στα γλυκά, το cheesecake με βασιλικούς χουρμάδες, coulis αλλά και το σουφλέ σοκολάτας με μανταρίνι και παγωτό λευκής σοκολάτας με tonka ήταν ότι έπρεπε για να σφραγίσουν το comfort γεύμα μας.

info
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 2103273170.