Στην πολυσύχναστη και μοδάτη πλέον πλατεία των Αγ. Θεοδώρων βρίσκεται το κομψότατατο Quartier d’Athènes, εκεί που παλιά βρισκόταν το «Άλπεις», το κλασικό μαγειρείο.

IMG_9322

IMG_9934

Το αναγνωρίζεις με την πρώτη από τις χαρακτηριστικές καρέκλες και τα τραπεζάκια που φωνάζουν από μακριά “μπιστρό”. Ένα αεράκι Μονμάρτης θα σε φυσήξει καθώς περνάς κάτω από τα μεγάλα πλατάνια της πλατείας. Κλασική μπιστροκατάσταση και στο εσωτερικό με το ξύλο, το πράσινο μάρμαρο και το δέρμα να κυριαρχούν στο χώρο, ενώ την παράσταση κλέβει το εντυπωσιακό μπαρ που καταλαμβάνει τεράστιο μέρος της άνετης σάλας.

IMG_9587

Στην κουζίνα ο Στράτος Ιωσηφέλης έχει φτιάξει έναν κατάλογο με άρωμα μεσογειακής κουζίνας που φλερτάρει και με πιο έθνικ γεύσεις, βάζοντας στη συνταγή του μενού του και λίγη Μυτιλήνη, με πρώτες ύλες από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέσβο. Τα κροκ μεσιέ και τα κροκ μαντάμ μπλέκονται με πληθωρικά burgers, χορταστικά πιάτα ζυμαρικών και ριζότι, ευφάνταστες σαλάτες, αλλά και ταρτάρ σολομού και καρπάτσιο μοσχαριού. Εξαιρετικό το burger με κοτόπουλο και σάλτσα φιστικοβούτυρο σε μπριος χαρουπιού, σωστά ψημένη η ταλιάτα, ωραιότατο το παγωμένο μιλφέιγ.

IMG_9333

Μια από τις ερχόμενες Κυριακές θα περάσουμε για το brunch που σερβίρουν τα σαββατοκύριακα γιατί έχουμε ακούσει τα καλύτερα…

info
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 (πλ. Αγ. Θεοδώρων), Αθήνα, τηλ. 215 5003850. Κόστος: €20-26.