Σε ένα παράλληλο στενάκι της Παπαδιαμαντοπούλου κανείς δεν υποψιάζεται τον χαριτωμένο καταπράσινο πεζόδρομο, ένα κρυμμένο μυστικό που αποκαλύπτεται μόνο στους οικείους της γειτονιάς.

Καφές, ποτό και φαγητό πλάι στις πρασιές, κάτω από τη σκιά των δέντρων, με πρωταγωνίστρια της νοστιμιάς τη Μάστρα. Χαριτωμένο σκηνικό, σαν παρένθεση στο χρόνο και στον αστικό χώρο, από κείνα που λαχταράς για μια ήσυχη βραδιά με φίλους, με κουβέντες της αγάπης.

mastra-W02A1425

Από το χαμόγελο του προσωπικού και τη διάθεση να σε εξυπηρετήσει το νιώθεις ότι θα φας καλά. Στην ουσία δεν είχες καν υποψιαστεί ότι θα φας τόσο καλά. Στο επιβεβαιώνει η τεράστια πιατέλα με δύο ειδών ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, λαδάκι και ρίγανη. Γενναιόδωρες μερίδες, φθηνές τιμές και να που για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνω ότι το πιο φρέσκο ψάρι το βρίσκεις στη στεριά.

Όσο ψήνονται τα ζουμερά φιλετάκια σαρδέλας, όσο τραγανοτηγανίζεται το καλαμαράκι και ο σπαρταριστός γαύρος, τρώμε μια σαλάτα με όλα τα καλά του Θεού ολοζώντανα: Ξεφλουδισμένη ωραία ντομάτα, πιπερίτσα τουρσί, ελιές, κάππαρη, ραπανάκι, γλιστρίδα. Τα βλίτα έρχονται καυτά και καταπράσινα με βουτυράτη φέτα και πολύ καλό ελαιόλαδο, οι τηγανητές πατάτες, ολόχρυσες, από τις νοστιμότερες σπιτικές που έχω δοκιμάσει, τραγανές, με τη ριγανίτσα τους. Ραβανί για το τέλος ενός δείπνου απλού, που νιώθεις να σου ζεσταίνει την ψυχή.

info
Παπαδιαμαντοπούλου 34, Ιλίσια, τηλ. 210 7482642. Κόστος: € 15 – 20.