Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι φαν της τεκίλας. Προτιμώ το mezcal. Αυτός ο καπνιστός και έντονα αλκοολικός του χαρακτήρας αλλά και η έντονη κάψα που αφήνει σαν επίγευση, με έκαναν να το αγαπήσω από την πρώτη στιγμή που συστηθήκαμε. Όπως και να έχει τόσο η τεκίλα όσο και το mezcal προέρχονται από το ίδιο φυτό, την αγαύη. Ένα φυτό που μοιάζει με πελώριο ανανά, χωρίς να είναι κίτρινο και φύεται μόνο σε κάποιες περιοχές του Μεξικού.

Και αφού τελειώσαμε λίγο το μάθημα βοτανολογίας ας περάσουμε στο «ψητό». Οι άνθρωποι του Mr. Peacock στο Χαλάνδρι, λοιπόν, είπαν να αφιερώσουν το φετινό καλοκαίρι στην αγαύη, στα αποστάγματά της και στο μεξικάνικο φαγητό. Γι’ αυτό στη μεγάλη πίσω αυλή έστησαν μια πολύχρωμη fiesta με ένα pop up bar πάνω στο vintage truck, που πίσω του θα βρούμε τους Λευτέρη Πετρογεωργάκη και Γιάννη Αλεξόπουλο. Το στόλισαν με πολλά μπουκάλια από τεκίλα και mezcal -50 διαφορετικές ετικέτες μάζεψαν και από τα δύο αποστάγματα- δημιούργησαν 12 συνταγές σε κοκτέιλ και μαζί με αυτά σερβίρουν tacos και nachos για να τα συνοδέυσουν. Δύο προτάσεις στα τραγανά καλαμποκένια nachos (με chili con carne και sour cream το ένα και το άλλο με guacamole και cheddar) καθώς και 4 επιλογές στα tacos (chili con carne, κοτόπουλο, γαρίδα και χοιρινό ψαρονέφρι).

Το πρώτο κοκτέιλ, που δοκίμασα, ήταν μια Tommy´s Papaya, ένα πότο που μύριζε καλοκαίρι. Τεκίλα σαν βάση μαζί με παπάγια και ανανά, που έδιναν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα με γλυκά χαρακτηριστικά. Η Paloma, που ακολούθησε, είχε καπνιστό χαρακτήρα (αχ αυτό το mezcal) και ήταν και αυτό στο ίδιο γλυκό και ευχάριστο μοτίβο. Γι’ αυτά είχα για παρέα τα tacos με το chili con carne και το κοτόπουλο. Το καυτερό έλειπε, αλλά μου εξήγησαν ότι το κάνουν σκόπιμα γιατί πολλοί δεν αγαπούν τα καυτερά. Για εκείνους όμως που το λατρεύουν –σαν εμένα- έχουν μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμες σάλτσες για να παίξουν με την καψαϊκίνη και να δώσουν όση ένταση θέλουν στο φαγητό τους.

Σε καυτερά μονοπάτια, όμως, ήταν το Smoky michelato, μια παραλλαγή του Bloody Mary με mezcla, αλλά και η Sangrita, που σερβίρεται με λευκή τεκίλα και παίζει με τις γουλιές: μια τεκίλα, μια sangrita. Και κάπως έτσι συνεχίζεται το παιχνίδι. Φυσικά δεν λείπουν και οι frozen επιλογές –αυτή με το Coco-mango μπορεί να γίνει εθιστική και να κάνει ζημιά αν ξεκινήσετε να την πίνετε σε σφηνάκια.

Τέλος, αυτό που κάνει ακόμα πιο προσιτή και ευχάριστη τη μεξικάνικη γιορτή του Mr. Peacock είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά για να συμμετάσχετε. Όλα (αποστάγματα, κοκτέιλ και φαγητό) είναι σε τιμές που δεν προκαλούν πόνο στο πορτοφόλι. Viva México, λοιπόν, viva Mr. Peacock!

info
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800390.