Ανεβαίνοντας στον 9ο όροφο του roof garden, στο Wyndham του Μεταξουργείου, κυριολεκτικά ξεχνάς όσα ήξερες για τις διάσημες ξενοδοχειακές θέες της πόλης.

Χειμώνα-καλοκαίρι, μέσα από ένα γυάλινο τοπίο και γύρω από το εξωπραγματικό γαλάζιο της πισίνας, η γεωγραφία του λεκανοπεδίου βυθίζεται στο βλέμμα σου ολοστρόγγυλη και γυμνή, με όλα όσα θα ήθελε να σου δείξει αλλά και κείνα που θα ήθελε να σου κρύψει. Ο Dj από την υποδοχή κιόλας ενορχηστρώνει ένα επουράνιο δείπνο που κρατά γλυκά και χαμηλά τα φώτα εντός, σαν να σε παρακινεί να κοιτάξεις σ’ αυτό το μαγικό αλλούτερο κάτω από τα πόδια σου.

above-GREECE-INDONESIA-ethnic-street-food

Στρογγυλό σαν τη θέα, το μενού «above signature» γυρίζει τον κόσμο στο πιάτο σου, με μια λιχουδιά και ένα κοκτέιλ στο χέρι. Δημιουργικότητα, φαντασία, στιλ και νοστιμιά από τον Κώστα Νάνο, τέως executive του Ledra Hotel. Αν διαλέξεις Ιαπωνία, θα συνδυάσεις τα χτένια με φύκια γουακάμε και μαρμελάδα ντομάτας με ένα wasabi mary στο ποτήρι, αν είσαι «Αμερικάνος» φίλος, μίνι angus μπεργκεράκια σε μαύρο, βελούδινο μπριός από ενεργό άνθρακα με μαγιονέζα τρούφας και ένα truffle whiskey sour.

Αν αγαπάς όλο τον κόσμο, θα τσιμπήσεις μια μπουκίτσα από κάθε χώρα στο combo menu και θα τον πιεις ολόκληρο στο ποτήρι των υπέροχων κοκτέιλ. Υπάρχει, όμως και το κανονικό μενού, το οποίο μαγειρεύει ένα βατό, κατανοήσιμο από τον ουρανίσκο κάθε κοινού θνητού, παγκόσμιο μενού. Εμείς διαλέξαμε μια πλούσια σαλάτα από λαχανικά και οργανική κινόα με ελαφρώς ψημένα φιλετάκια φρέσκου τόνου, κριθαρότο με σπαράγγια, μυζήθρα και λεμόνι και μια πάβλοβα με μπισκότο φρέσκιας φράουλας, παγωτό και φρούτα του δάσους.

info
Ξενοδοχείο Wyndham, Μ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο, τηλ. 216 8009900. Κόστος: €40-50.

Δείτε επίσης:
Μεταξουργείο: Η urban περιοχή του κέντρου ζει μεγάλες στιγμές