Aπό τη στιγμή που θα κατέβεις τα δυο σκαλιά της Δόμνας και του Δημήτρη έχεις προσγειωθεί στη ζεστή αγκαλιά μιας φιλόξενης οικογένειας με ρίζες από την Καισάρεια, σαν να βρήκες δυο φίλους από τα παλιά.

Ερωτευμένοι και αγαπημένοι από παιδιά, οι δυο τους έχτισαν μια αυτοκρατορία εξωτικών μαγαζιών, με την κρίση προσγειώθηκαν στο πιο ζεστό καπηλειό της πόλης, το πληθωρικό ντεκόρ του οποίου επιμελείται ο Δημήτρης, διανθισμένο με δεκάδες κλουβιά σπάνιων καναρινιών, που είναι το πάθος του. Γκαρσόνια δεν υπάρχουν, η Δόμνα στο μια σταλιά κουζινάκι της θα ετοιμάσει τα γενναία, πληθωρικά πιάτα που θα σου προτείνει ο αφέντης, αφού πρώτα σε ξεναγήσει στις 160 σπάνιες ετικέτες με μπίρες του κόσμου όλου.

mezedolatreia1

Ο οποίος πρώτα θα σε κεράσει το χιούμορ και το πάθος του για τον ΠΑΟΚ και μετά θα σε ξεναγήσει σε ένα μεγαλειώδες πλατό με καυτερό καραμανλίδικο χοιρινό με πιπέρι και ξηρούς καρπούς, τούρκικο σουτζούκι, παρμάκ με μουστάρδα και καρύδια, κιουρμουτσούκ με γλυκιά πάπρικα Μάνης, καραμανλίδικο λουκάνικο, σαλάμι από στρουθοκάμηλο ή μαύρο χοίρο και καραμανλίδικο καπνιστό χοιρομέρι, αλλαντικά που δεν έχεις ξαναδεί και δεν πρόκειται εύκολα να βρεις στην αγορά. Η Δόμνα θα σου φτιάξει ψητό μανούρι με μαρμελάδα μπέικον, τυρί κρέμα τυλιγμένο με ρόδι, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια, φάβα με πετιμέζι, σταφίδες και μαύρο μπρικ, το μαγικό τηγανητό αβγό μέσα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με κασέρι, γίγαντες με παστουρμά στο φούρνο, καπνιστό τυρί τηγανητό μέσα σε πανάρισμα από κούκις, τηγανιά με παστουρμά και κονιάκ.

Για να χωνέψεις τη βόρεια παράδοση, ο Δημήτρης σου έχει τη δική του εισαγωγή σε εσπρέσο με μαύρη σοκολάτα και σταφίδες μετά από ένα δροσερό σορμπέ. Αύριο θα επιστρέψεις για τη θαλασσινή εκδοχή!

info
Ι. Δραγούμη 50, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313 019783.

Δείτε επίσης
Τoms: Σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη