Ο ήλιος δύει μέσα στη θάλασσα βάφοντας με μαγευτικά χρώματα τον ουρανό και εσείς, καθισμένοι στο deck, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και υπό τους ήχους μιας μελωδικής φωνής που την ίδια στιγμή τα δάχτυλα της χορεύουν στα πλήκτρα ενός πιάνου, απολαμβάνετε τη μαγευτική θέα και περιμένετε να καταφθάσουν από την κουζίνα πιάτα και γεύσεις που θα ολοκληρώσουν ιδανικά τη βραδιά. Θα μπορούσε να είναι σκηνικό από ρομαντική ταινία, αλλά είναι μια πέρα για πέρα αληθινή εμπειρία, που μπορείτε να ζήσετε λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας.

018_1167_mythos_20170601

thalassina-mythos

Στην Βουλιαγμένη, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, βρίσκεται το προσφάτως ανακαινισμένο εστιατόριο Mythos by Divani, που προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές. Η ανεμπόδιστη θέα στον Αργοσαρωνικό, οι μυρωδιές της θάλασσας που φέρνουν στον νου νησιώτικες εικόνες και η μοναδικής αισθητικής διακόσμηση του χώρου, δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει τον αρχοντικό χαρακτήρα των ξενοδοχείων του Ομίλου Διβάνη με την ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση. Σε συνδυασμό δε με τις γαστρονομικές δημιουργίες, που είναι εμπνευσμένες από τη μεσογειακή κουζίνα με ασιατικό twist όμως, το οποίο γίνεται πιο ξεκάθαρο και στην νέα κάρτα με σούσι, αυτό το εστιατόριο μπαίνει εύκολα στη λίστα με τα αγαπημένα σας.

005_1211_mythos_20170601

Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του, για να ζήσουμε από πρώτο χέρι την μοναδική αυτή εμπειρία. Μιας και ο καιρός πλέον έχει ζεστάνει, βολευτήκαμε στα εξωτερικά τραπέζια, πάνω στο deck με την θάλασσα στο “πιάτο”. Μια πρώτη ματιά στο μενού αρκεί για να καταλάβετε ότι πρωταγωνιστής είναι τα πιάτα και τα θαλασσινά, αν και από το μενού δεν λείπουν και κάποιες επιλογές σε κρέας, όπως βοδινό μπιφτέκι Black Angus με μαύρη τρούφα και Rib Eye Black Angus, για τους αμετανόητους φίλους του κρέατος. Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας χταπόδι σχάρας μαγειρεμένο σε κενό αέρος και σερβιρισμένο με πατατοσαλάτα, πολύ σωστά ψημένο και περασμένο για λίγο από τα κάρβουνα που του χάρισαν υπέροχη γεύση και δροσερή σαλάτα από baby σπανάκι με προσούτο Ευρυτανίας, Σαν Μιχάλη και αχλάδι με μια ανάλαφρη βινεγκρέτ από αποξηραμένα σύκα. Τα ακολούθησαν δύο ζουμερές γαρίδες black tiger με λαδολέμονο.

019_1183_mythos_20170601

Στα κυρίως, επιλέξαμε σφυρίδα από τα φρέσκα ψάρια ημέρας, που την καθαρίζουν δίπλα σας και τη σερβίρουν μαζί λαχανικά και πατάτες ατμού και λαδολέμονο. Η θάλασσα σε κάθε μπουκιά! Και μετά ήρθε η ώρα του γλυκού, με το μενού να έχει πολύ λαχταριστές προτάσεις, όπως σφαίρα σοκολάτας με μους Azelia Valrhona πάνω σε κέικ σοκολάτας και ζεστές φλογέρες γαλακτομπούρεκου. Εμείς πάλι, επιλέξαμε προφιτερόλ με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας, που ολοκλήρωσε ιδανικά το δείπνο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στην προσεγμένη wine list, που περιλαμβάνει κυρίως ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν και οι επιλογές σε ποτά και αποστάγματα, που ταιριάζουν πολύ με το ψάρι και τα θαλασσινά.

016_1163_mythos_20170601

info
Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100. Κόστος: €45-55.
Κυριακές κλειστά.