Εδώ και 35 χρόνια, το ιστορικό μαγαζί στο Παγκράτι, πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο «Κάραβελ», σερβίρει τις καλύτερες σούπες και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά για τους ξενύχτηδες -και όχι μόνο.

Το Παγκράτι είναι μία από τις «πιάτσες» όπου χτυπάει η καρδιά της παλιάς Αθήνας και η «Ξύλινη Γωνιά» είναι από τα μαγαζιά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του, καθώς μετράει 35 συναπτά έτη στην περιοχή. Παστίτσιο, σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες, γιουβέτσι μοσχάρι, κόκορας κρασάτος, κολοκυθάκια γεμιστά αβγολέμονο, μελιτζάνες παπουτσάκια, χοιρινό με σέλινο είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του πλούσιου μενού, που απολάμβαναν και απολαμβάνουν εδώ και 3,5 δεκαετίες οι Αθηναίοι. Εδώ θα έρθετε για να δοκιμάσετε αυτού ακριβώς του τύπου τα φαγητά, που μπορεί να σερβίρονται νύχτα, αλλά φέρνουν στο μυαλό εικόνες και μυρωδιές από το κυριακάτικο τραπέζι.

xylini-anoigma

xylini5

Την ώρα, λοιπόν, που η τάση επιτάσσει σουβλάκια, σάντουιτς και hot dog για τους ξενύχτηδες, η «Ξύλινη Γωνιά» έχει να αντιπαραβάλει τις σούπες της: βραστό μοσχάρι, κοτόσουπα, ψαρόσουπα και μαγειρίτσα με συκωταριά ημέρας «κλέβουν την παράσταση», είναι εγγυημένα οι καλύτερες της Αθήνας και αποτελούν μια οικονομική εναλλακτική (οι τιμές κυμαίνονται από 5,30 μέχρι 7,50 ευρώ).

gwnia8

gwnia1

Εδώ θα έρθεις και θα επιστρέφεις κάθε φορά, μαζί με ανθρώπους δικούς σου, για να τους «μυήσεις» στην παράδοση του καλού, ποιοτικού μαγειρευτού φαγητού, που από το 1981 υπηρετεί με υποδειγματική αφοσίωση και μεράκι η κουζίνα της. Φαγητά, με άλλα λόγια, που επιδρούν στο θυμικό και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα, που θέλουμε να τα μοιραστούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

info
Ξύλινη Γωνιά, Αλκμαιωνιδών 4, Παγκράτι, τηλ: 210 7232235
Ανοιχτά καθημερινά (εκτός Κυριακής) από το μεσημέρι μέχρι το πρωί
Delivery: 13:00-22:00