Στους Αμπελόκηπους, δύο ανάσες μόλις από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, υπάρχει ένας κήπος από αυτούς που ζηλεύεις και θα ήθελες να είναι δικός σου και κάθε βράδυ να υποδέχεσαι τους φίλους σου. Είναι αυτός που όταν πήγαινες τον χειμώνα στο 48 Urban Garden τον έβλεπες κλειστό και ποθούσες να έρθουν οι ζέστες για να τον απολαύσεις. Εδώ, λοιπόν, βρέθηκα πριν λίγες μέρες για να δοκιμάσω το καλοκαιρινό menu, που έχει ετοιμάσει ο chef Στέφανος Στεφανίδης.

48-urban-22

DSC_6794

Αφού βολευτήκαμε και είδαμε τον κατάλογο, κάναμε αρχή με μια σαλάτα από παντζάρι, κρέμα κατσικίσιου τυριού με βινεγκρέτ από ξινόμηλο και πετιμέζι. Ακολούθησε ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ, άκρως ενδιαφέρον και νόστιμο. Ροδάκινο, πιπεριές jalapeños, τσιπς περουβιανής πατάτας και σως από καπνιστή bbc είχαν μπει σε ένα πιάτο γεμάτο χρώμα που όμως, δυστυχώς, λόγω του χαμηλού φωτισμού, δεν μπορούσαμε να δούμε.

tartar2

DSC_6702

Σειρά στο τραπέζι πήραν τα Korean tacos, που ήταν γεμισμένα με πάπια, φύτρες από φασόλια, σουσάμι, καρότο και αγγούρι και συνοδεύονταν από guacamole και αρκετό λάιμ, υλικά που έδιναν ακόμα περισσότερα κύματα δροσιάς και έντασης στη γεύση. Για κυρίως ζητήσαμε το περίφημο burger 65 Napkins, που το χειμώνα έκλεβε καρδιές καθώς και το Jamaican Jerk chicken μια παραδοσιακή συνταγή από το εξωτικό αυτό νησί. Το πιάτο αυτό ήταν μια αποκάλυψη. Ψητές φέτες ανανά για βάση. Πάνω τους τα ζουμερά και τρυφερά κομμάτια του κοτόπουλου, που είχαν μαριναριστεί σε μπαχάρια. Διπλά τους μια γλυκοπατάτα γεμισμένη με μια λευκή σάλτα από γάλα καρύδας και τζίντζερ, ενώ παραδίπλα ένα μικρό βαζάκι με chutney βερίκοκο και τσίλι – σκέτος πειρασμός.

ajiamun

Και ενώ είχαμε αφοσιωθεί στο πώς να «εξοντώσουμε» τα πιάτα, δύο μικρά ποτηράκια με Sangrita- μια ιδιαίτερη εκδοχή του κοκτέιλ Bloody Mary- είχαν προσγειωθεί χωρίς ειδοποίηση στο τραπέζι μας. Δροσερό, καυτερό και απολαυστικό ποτό, που μας κράτησε συντροφιά μέχρι το τέλος του γεύματος.

Η καλοκαιρινή εκδοχή του Στέφανου έχει πολλές εκπλήξεις. Τα πιάτα του παίζουν με τα χρώματα, τις ελαφριές και δροσερές γεύσεις. Είναι κάπως περίπλοκα χωρίς, όμως, αυτό να γίνεται ενοχλητικό και παραπλανητικό. Θα ξαναπάμε σίγουρα!

info
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 2130281866.
Κόστος: € 28 – 32.