Το εστιατόριο που πάει τη χορτοφαγία σε άλλο επίπεδο, συστήνοντας μας με τελείως διαφορετικό τρόπο μερικές από τις πιο κλασικές και αγαπημένες μας συνταγές, που έχουμε συνδυάσει με κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα, βρίσκεται στη Γλυφάδα και είναι ένα μέρος στο οποίο γίνεσαι σταθερός θαμώνας, ακόμα και αν δεν είσαι χορτοφάγος.

gi6

Το Γη που λες, δεν είναι απλά vegetarian, είναι το πρώτο vegan-raw εστιατόριο της πόλης ή αλλιώς εκεί ξεχνάς κάθε ζωικό προϊόν, αλλά και την έννοια του μαγειρέματος όπως την ξέρεις, καθώς στο μενού υπάρχουν μόνο ωμές ή ήπια θερμικά επεξεργασμένες τροφές.

gi4

Σε κερδίσει αρχικά με την εικόνα του: ένας πολύ όμορφος και άνετος χώρος με ξύλινα τραπέζια, καναπέδες, φλοράλ καθίσματα εσωτερικά και μεγάλη αυλή μπροστά, ιδανική για της ζεστές μέρες και νύχτες. Τις εντυπώσεις όμως, κλέβει σίγουρα το μενού, με gluten-lacto-sugar free προτάσεις για όλες τις ώρες.

gi1

Από το πρωί απολαμβάνετε εκεί καφέ, τσάι (σερβίρουν και matcha tea και latte matcha) ή δροσερούς αποτοξινωτικούς χυμούς και energy smoothies που σε κάνουν superman! Δοκίμασε σίγουρα τον αποτοξινωτικό χυμό “detox Γη” με κόκκινο μήλο, bio μηλόξιδο, μίγμα 5 μπαχαρικών και πιπέρι καγιέν και το σοκολατένιο energy smoothie με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, αγαύη και κακάο. Όταν πεινάσεις πάλι, επιλέγεις ανάμεσα στις λαχταριστές προτάσεις της σεφ Άννας Χοχλάκη, όπως τάρτες, σούπες, σάντουιτς, πίτσες με πολύ διαφορετικό “ζυμάρι” από ό,τι έχεις φανταστεί, noodles και σαλάτες, σε απίστευτους συνδυασμούς.

gi7

Βέβαια, κατά τη γνώμη μας τα μεγάλα σουξέ του εστιατορίου είναι τα wraps με raw tortillas από μπανάνα, μήλο και λιναρόσπορο, με αγαπημένο μας το Ελληνικό με “τζατζίκι” ξηρών καρπών, nuts kebab, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι, που αν τα παραγγείλεις σε μερίδα για δύο έρχεται μαζί με μία χορταστική χωριάτικη σαλάτα με απίστευτη φέτα από κάσιους! Για να σου ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την όρεξη, στο Γη δοκιμάζεις και ξεχωριστό φρικασέ αβοκάντο, αλλά και τέλεια γλυκά, όπως σοκολατόπιτα με καρύδια, χουρμάδες, σιρόπι σφενδάμου, κακάο και σάλτσα σοκολάτας.

info
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512. Κόστος: €15-20.

gi5

Δείτε επίσης:
Οι 10 πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχομαι ως vegan

Έκτακτο: Βρέθηκε vegan μουσακάς στο Μοναστηράκι!

3 vegan τυριά που θα φτιάξετε μόνοι σας