Η ιστορία του ξεκινά πριν από 130 χρόνια, στα σοκάκια της Σίφνου, όταν ένα μικρό καφενείο γινόταν καθημερινό σημείο συνάντησης ντόπιων και τουριστών.

Τότε, η γιαγιά και ο παππούς του Γιάννη Δρακάκη έφτιαχναν αβγά, ομελέτα, λουκάνικο, σαγανάκι, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σερβίροντας τα πάντα με αγάπη και άφθονο τσίπουρο και κρασί παράγωγης.

Σήμερα, το 2017, ο Γιάννης συνεχίζει την παράδοση του καφενείου, βάζοντας φυσικά τις πινελιές του τόσο στην κουζίνα όσο και στην αισθητική, πάντα όμως κι αυτός με βασικό γνώμονα το μεράκι και την αγάπη. Άλλωστε, όπως λέει και ο ίδιος, αυτό που επιδιώκει είναι ο κόσμος που κάθεται στα τραπεζάκια του μαγαζιού να γεμίζει το χώρο με τα γέλια και τις φωνές του, τις ιστορίες του ενώ θέλει να τους βλέπει να φεύγουν με χαμόγελα και ευχαρίστηση στο πρόσωπο.

drakakis-sifnos2

Το μαγικό αυτό καφενεδάκι ανοίγει τις πόρτες του, πλέον, από την 25η Μαρτίου με τους φανατικούς του μπακαλιάρου να συρρέουν για να τον απολαύσουν στα καλύτερα του, αφού ακόμα και τώρα τηρείται η μυστική συνταγή της γιαγιάς.

drakakis-sifnos3

Όσον αφορά στα εδέσματα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς; Μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, τοπικά φαγητά σερβιρισμένα σε σιφνέικα σκεύη και πεντανόστιμα γλυκά παίρνουν θέση στο τραπέζι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τηγανητή φάβα, τη φρουταλιά με πατάτες και λουκάνικο, τις οφτές πατάτες, τη μαντούρα Σίφνου σαγανάκι, το χταποδάκι με κάπαρη αλλά και τις θεϊκές γαρίδες σαγανάκι που θα σας κάνουν να ορκιστείτε «αιώνια πίστη» στο καφενείο του Δρακάκη!

info
Καφενείο Δρακάκης, Απολλωνία, Σίφνος, τηλ. 22840 31233.

Δείτε επίσης
Ο «Independent» υμνεί την κουζίνα της Σίφνου