Το Λάιμ bistro είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας των -αποκλειστικά- veggie εστιατορίων στην πόλη, μιας και μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις γευστικές προτάσεις του.

WP_20170517_20_07_27_Pro

WP_20170517_20_46_58_Pro

Το βρίσκουμε στο Γκάζι, σε ένα μικρό και χαριτωμένο χώρο με λίγα τραπέζια, καναπέδες, πολύ χρώμα και χαλαρή διάθεση, που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να μία μεγάλη παρέα με τους υπόλοιπους πελάτες. Ιδανική επιλογή δηλαδή για καφεδάκι ή χαλαρό ποτό μετά τη δουλειά. Το δυνατό του σημείο όμως δεν εξαντλείται στην ατμόσφαιρα, αλλά πάει και παραμέσα, στην κουζίνα, εκεί που ετοιμάζονται καθημερινά vegan φαγητά και γλυκά, που λένε όχι στα ζωικά προϊόντα, τη γλουτένη και τη ζάχαρη, χωρίς όμως να τους λείπει η νοστιμιά.

WP_20170517_20_07_14_Pro

Ο μαζεμένος κατάλογος, με τις σταθερές 8 επιλογές πιάτων συν τα πιάτα ημέρας, θα σε παραξενέψει αρχικά λόγω των ονομάτων των πιάτων. Ka mineta, uliuli lau, papapa, kukui, aila, mahaloha burger, lemi και ka berena θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρόκειται να δοκιμάσεις τα πιο παράξενα, εξωτικά πιάτα που υπάρχουν. Μην φοβάσαι, τίποτα το περίεργο δεν θα έρθει στο τραπέζι σου, μιας και τα πιάτα έχουν απλά “βαφτιστεί” με χαβανέζικες λέξούλες γεμάτες μαγειρική αγάπη, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι πάνω στον κατάλογο.

WP_20170517_21_09_28_Pro

Πίσω από τις άγνωστες λέξεις βρίσκεις, μεταξύ άλλων, δροσερό ταμπουλέ με ψιλοκομμένο κουνουπίδι, μαϊντανό, ντομάτα κρεμμύδι και αγγούρι, σαλάτα με κόκκινες φακές, ραπανάκι σέλερι, ηλιόσπορους και κρέμα από σκόρδο και κολοκύθι, ζυμαρικά με μανιτάρια, λάδι τρούφας και “παρμεζάνα” από φιστίκια που θα σου αρέσουν πολύ και απίθανο burger μανιταριών με ανανά, αβοκάντο, μαμρμελάδα κρεμμυδιού και το ιδιαίτερο ψωμάκι που ζυμώνουν οι ίδιοι. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις και την ανάλαφρη μυζήθρα αμυγδάλου!

Συνοδέψτε τα με ένα ποτήρι κρητικό κρασί Δουλουφάκης, ρακί ή μπίρα (έχουν και χωρίς γλουτένη) και ρωτήστε για το γλυκάκι ημέρας, όπως ένα διαφορετικό banoffee!

lime bistro2

info
Δεκελέων 23, Αθήνα, τηλ. 210 3474423. Κόστος: €15-20.