Η είσοδος στον σκοτεινό διάδρομο, με τα ανάποδα κρεμασμένα κιονόκρανα, σε βάζει στον κόσμο του νέου Privilege και λειτουργεί ως ορεκτικό για το… κυρίως πιάτο που ακολουθεί όταν φτάνεις στην κορυφή του πολυώροφου κτιρίου.

Μαύροι τοίχοι, μπλε φωτισμοί και μεγάλα παράθυρα με θέα στη νυχτερινή Ακρόπολη αποτελούν το σκηνικό για το εστιατόριο και το μπαρ, πάνω από το οποίο ένα μεγάλων διαστάσεων γλυπτό κεφάλι της θεάς Αθηνάς, έργο του Βασίλη Σακή, μοιάζει να ίπταται. Φυσικά, πίσω από το όνομα Privilege βρίσκεται πάντοτε ίδιος επιχειρηματίας, ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, που αυτή τη φορά συνεργάζεται με τον Μανώλη Πλατή, υπεύθυνο για το γαστρονομικό προφίλ του εγχειρήματος.

Στο μπαρ, τα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί η ομάδα του γνωστού κυπριακού μπαρ Lost + Found, ενισχύοντας τις γεύσεις των 90s με τεχνικές του σύγχρονου bartending. Το μενού υπογράφει ο καλός σεφ Νίκος Θωμάς (ιδιοκτήτης του εστιατορίου Simul στο Κολωνάκι) και στην κουζίνα βρίσκεται ο Κώστας Τερζούδης, γνώριμός μας από το Mercedes. Δοκιμάσαμε λαβράκι καρπάτσιο με αχινό και καπνιστό χέλι, όπου οι εντάσεις ωμού και καπνιστού συνδυάζονται άψογα με τη σάλτσα Bloody Mary. Αγαπήσαμε το βοδινό φιλέτο ταρτάρ με τα μικρά παναρισμένα αβγά ορτυκιού, ενώ αναπάντεχα νόστιμη ήταν η εκδοχή της «αθηναϊκής» σαλάτας, στην οποία η πεσκανδρίτσα γίνεται ντολμάς σε κόκκινο λάχανο και συνδυάζεται με χέλι, άνηθο και πίκλα σέλερι. Τα ριγκατόνι με μοσχαρίσια ουρά, μπεσαμέλ και παρμεζάνα έχουν τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία του comfort food. Τα καλά επιδόρπια κλείνουν ευχάριστα το γευστικό κομμάτι της βραδιάς. Τις Δευτέρες προτείνεται ένα ειδικό μενού που παντρεύει φαγητό και κρασί (4 πιάτα με κρασί 40€/άτομο) με τον μουσικό παραγωγό και οινόφιλο Κώστα Ζήκο να προτείνει κάθε φορά διαφορετικό Έλληνα παραγωγό.

info
Βουτάδων 6, Γκάζι, τηλ. 2289200000.