Αν περάσετε απ’ έξω και δεν το γνωρίζετε, η πρώτη σας σκέψη θα είναι ότι πρόκειται για ένα tattoo shop. Δεν θα σας αδικήσω γιατί ακριβώς την ίδια αίσθηση είχα κι εγώ όταν βρέθηκα έξω από την πόρτα του Spit Jack. Μια αίσθηση που δεν αλλάζει και πολύ όταν εισχώρησα στο εσωτερικό του. Φυσικά τα λίγα τραπέζια και η ανοιχτή κουζίνα με τις σούβλες να γυρίζουν ασταμάτητα με έβαλε σε άλλο κλίμα, σε ένα καθαρά κρεατοφαγικό. Αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους και ήθελαν να φτιάξουν ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Γιάννης Μωράκης.

SPIT JACK

Βολεύομαι σε ένα από τα μικρά τραπέζια του και περιεργάζομαι τον ολιγαρκή κατάλογο. Αν και έχω αποφασίσει τι θα παραγγείλω –όλο τον κατάλογο- ρίχνω κλεφτές ματιές πότε προς την κουζίνα πότε στα διπλανά τραπέζια, ενώ παίζω με τον μικρό… μπαλτά που έχουν αντί για μαχαίρι. Πριν προλάβω να γυρίσω το βλέμμα μου και πάλι στο τραπέζι η σαλάτα έχει ήδη φτάσει. Δροσερή και καυτερή –έχει πιπεριές jalapeños βλέπετε- μοιάζει με μεξικάνικη coleslaw –έτσι θα την χαρακτηρίσει η παρέα μου που θα προτιμούσε εκείνη με την κινόα και το αβοκάντο. Αν και λίγο αλμυρή είναι ό,τι πρέπει για να ανοίξει την όρεξη.

SPIT JACK PORCHETTA, PORK,

Επί του ψητού τώρα, η τρυφερή νόστιμη πάπια έχει πολύ τραγανή πέτσα και έρχεται μισή ή ολόκληρη σε ένα ξύλινο πλατό. Το ίδιο και το ζουμερό κοτόπουλο. Η δε πορκέτα (η γουρνοπούλα δηλαδή) στα ίδια και καλύτερα επίπεδα, θα έλεγα. Με την πέτσα να κριτσανάει σε κάθε μπουκιά και μετά να σε γλυκαίνει με το αμαρτωλό στρώμα του λίπους της. Και τα τρία κρέατα ψήνονται στη σούβλα και μπορούν να συνοδευτούν με 5 διαφορετικές σάλτσες. Εγώ συνδύασα το κοτόπουλο με τη μαγιονεζάτη ranch, την πάπια και την πορτσέτα με την καπνιστή Jack daniels. Επίσης να αναφέρω ότι μπορείτε να τα ζητήσετε και σε σάντουιτς από μπριοσένιο ψωμί που κόβονται στα τέσσερα και κάνουν ένα πολύ νόστιμο σύνολο- ειδικά εκείνο με το κοτόπουλο θα το επαναλάμβανα.

SPIT JACK KATALOGOS

Και ενώ οι διάσημες προσωπικότητες (Μέριλιν Μονρόε, Όντρεϊ Χέμπορν, Τζάκι Κένεντι, Τζέιμς Ντιν, Έλβις, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και άλλοι) που κοσμούν τους τοίχους του Spit Jack επιδεικνύουν τα tattoo τους, αν είχαν φωνή σίγουρα θα έδιναν τα εύσημα στον chef Μιχάλη Μερζένη που υπογράφει τον κατάλογο.

Συνοψίζοντας, το Spit Jack, αυτή η μοντέρνα ροτισερί, είναι ένας χώρος με «παιχνιδιάρικη» ατμόσφαιρα και νορμάλ τιμές, που αποτελεί μια καλή λύση για όσους αγαπούν τα κρέατα. Και απ’ ότι έμαθα όσο περνάει ο καιρός και «στρώνει» θα προστεθούν και άλλα νόστιμα. Εις αναμονή λοιπόν.

info
Σκούφου 10, Πλάκα, τηλ. 210 3316003. Τιμές: 15 – 20 €/άτομο. Ανοιχτά και μεσημέρι. Κλειστά Κυριακή.