Το Σαρδελάκι στη Γλυφάδα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο γνωστά ψαροφαγικά εστιατόρια της πόλης, με φρέσκες προτάσεις που μοσχοβολούν θάλασσα και τιμές ιδιαιτέρως φιλικές.

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που ακόμη και στο νέο, μεγαλύτερο χώρο τους, λίγα στενά παρακάτω από την αρχική τους τοποθεσία αλλά πάντα στην καρδιά της Γλυφάδας, τα τραπέζια είναι σχεδόν πάντα γεμάτα, ακόμη και τις καθημερινές. Γλυφαδιώτες και μη, Έλληνες και τουρίστες, ζευγάρια κάθε ηλικίας, παρέες και οικογένειες βρίσκουν μία θέση σε αυτό το εστιατόριο που με τη χαλαρή ατμόσφαιρα του απευθύνεται σε όποιον θέλει να απολαύσει το κρασί, τη μπίρα ή το ούζο του παρέα με ψάρια και θαλασσινά.

Βρήκαμε και εμείς τη δική μας θέση ανάμεσα τους πρόσφατα, ένα καλοκαιρινό βράδυ του Ιουλίου, επιλέγοντας τον εξωτερικό χώρο. Τώρα το καλοκαίρι άλλωστε, οι αυλές είναι σχεδόν μονόδρομος. Αφού μας έφεραν το μενού με τα πιάτα που τρέχουν όλο το διάστημα και τα πιάτα ημέρας, σειρά είχε ο δίσκος με τα ορεκτικά. Ένας μεγάλος δίσκος δηλαδή που πάνω του συγκεντρώνει λογιών λογιών νοστιμιές, σε μικρά πιατάκια, για να μας ανοίξουν την όρεξη πριν το φαγητό και να τσιμπάμε με το ποτό μας μέχρι να ετοιμαστούν τα κυρίως.

Επιλέξαμε παστουρμά μπακαλιάρου, ένα εκλεκτό έδεσμα με έντονη γεύση καπνίσματος που σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ταίριαξε πολύ με το ούζο μας, καθώς και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, με λίγο πιο αδύναμη γεύση από όσο θα θέλαμε αλλά σίγουρα όχι αδιάφορη. Στη συνέχεια στο τραπέζι μας ήρθε το τηγανητό μπαρμπουνάκι, εξαιρετικά φιλεταρισμένο και τραγανό, παρέα με το πιο εμβληματικό πιάτο του εστιατορίου την ψητή σαρδέλα, που συνοδεύεται από ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμυδάκι. Καλοψημένη και ζουμερή, δικαιώνει τον τίτλο της ως ένα από τα καλύτερα πιάτα τους.

Και ενώ θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εκεί, μιας και οι παραπάνω θαλασσινοί μεζέδες έρχονται σε πραγματικά χορταστικές μερίδες, δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε και ένα από τα πιάτα ημέρας. Κριθαρότο με θαλασσινά η επιλογή μας, με σωστά χυλωμένο και al dente κριθαράκι με ποικιλία θαλασσινών, που πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ήταν πραγματικά ένα καλό κυρίως πιάτο. Στο τέλος απολαύσαμε από ένα κομμάτι μωσαϊκό, κέρασμα του εστιατορίου, που ήρθε στο τραπέζι με μία τριλογία ποτών -μαστίχα, λιμοντσέλο και τεντούρα-, για να επιλέξει ο καθένας μας 1 ή και περισσότερα για να ολοκληρώσει το γεύμα του.

Ευχάριστη έκπληξη και ο λογαριασμός, που επιτρέπει σε μικρές ή μεγάλες παρέες να επιστρέφουν συχνά για φρέσκο ψαράκι στην Πανδώρας. Άλλωστε το Σαρδελάκι είναι από τα πρώτα εστιατόρια που καθιέρωσαν την ποιοτική αλλά ταυτόχρονα προσιτή ψαροφαγία και φαίνεται ότι το concept καλά κρατεί.

info
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, τηλ. 211 4021195. Κόστος: 15-25€ / άτομο.