kΜε έμπνευση από την αξέχαστη κινηματογραφική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα», ένα νέο εστιατόριο στον Κορυδαλλό μάς προ(σ)καλεί να γνωριστούμε καλύτερα…

soyzy_tros-6a

Μια παλιά μονοκατοικία ντύθηκε cozy, έβαλε για σήμα της τη Σούζυ από την ταινία «Η Παριζιάνα» και άνοιξε την πόρτα της -μάλλον καλύτερα την αυλή της- μέσα στο κατακαλόκαιρο. Και δεν άργησε να γίνει αυτό που λέμε… talk of the town. Με το που μπαίνεις μια παλιά ραπτομηχανή σε καλωσορίζει σε ένα χώρο που από την αρχή σου τραβάει το ενδιαφέρον. Ζωντανά χρώματα και ταπετσαρίες στους τοίχους, μωσαϊκό στο πάτωμα, παράταιρες καρέκλες, όμορφα μαξιλάρια στους πάγκους, περίεργα φωτιστικά και ένα τζάκι να καίει στη μεγάλη σάλα. Χαρούμενο και φιλικό σκηνικό με πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα ήθελες και για το σπίτι. Σε στρατηγική θέση και η μπάρα από λευκά πλακάκια. Και εκεί ακριβώς συνάντησα τον Μιχάλη και τη δίδυμη αδερφή του Λίλα, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τη Σούζυ, να “πνίγονται” από τις παραγγελίες και να τσεκάρουν τα πάντα στο μαγαζί. Αν και Τρίτη βράδυ με κρύο και μετά από γιορτές στη Σούζυ δεν έπεφτε καρφίτσα. «Δώσε μου ένα λεπτό και σας βάζω να κάτσετε», μου λέει χαμογελώντας η Λίλα. Γυρίζω ξανά στο χώρο και παρατηρώ τα τραπέζια. Βλέπω ανθρώπους που χαμογελούν, μιλούν δυνατά και απολαμβάνουν το φαΐ τους. «Αυτό θέλουμε. Να περνάει καλά ο κόσμος όταν έρχεται εδώ», με ενημερώνει ο Μιχάλης καθώς μας οδηγεί στο τραπέζι μας.

soyzy_tros-22

soyzy_tros-18

Παρατηρώντας τον κατάλογο διαπιστώνω ότι δεν είναι άλλο ένα εστιατόριο με μεζέδες, χύμα κρασί και ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα (από την ώρα που μπήκαμε έπαιζε jazz…). Ζητάω για αρχή τον καγιανά με απάκι και τα τηγανητά τραγανά λαλάγγια, μια σαλάτα με παντζάρια και διάφορα σαλατικά μαζί με ανθότυρο, καθώς επίσης την μπρουσκέτα με σπετζοφάι κοτόπουλο, πέστο ρόκας και μοτσαρέλα, αλλά και τις γαρίδες κανταΐφι με μους φέτας και μαρμελάδα ντομάτας. Τα ορεκτικά δεν άργησαν να έρθουν και αμέσως πιάσαμε δουλειά….

Για κυρίως είχα ζητήσει τα μοσχαρίσια μάγουλα, το χοιρινό κότσι και το ριζότο μανιταριών. Απλά και λιτά. Πρώτα ήρθε το πληθωρικό ριζότο που μοσχοβολούσε μανιτάρι. Φαινόταν καλά χυλωμένο και έκρυβε γλυκές εκπλήξεις όταν τα αποξηραμένα cranberries έσκαγαν στο στόμα. Η αλήθεια είναι ότι το ρύζι δεν κρατούσε όπως θα έπρεπε παρόλ’ αυτά κέρδισε την προτίμηση των συνδαιτημόνων μου. Τα μοσχαρίσια μάγουλα που ακολούθησαν ήταν τρυφερά και γλυκά, λόγω του Porto όπου είχαν μαγειρευτεί και είχαν για παρέα πούρε πατάτας. Το εντυπωσιακό κότσι, που είχε σιγομαγειρευτεί σε μαύρη μπίρα, ήρθε με πουρέ γλυκοπατάτας και ξινολάχανο.

soyzy_tros-5

Η αλήθεια είναι ότι εδώ στη Σούζυ θα βρεις ένα τίμιο και καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θα σε κερδίσει αμέσως, όπως και οι άνθρωποι του. Μπορεί να είναι λίγο μακριά από το κέντρο, όμως, αξίζει μια βόλτα. Εγώ πάντως έδωσα την υπόσχεση μου ότι θα επιστρέψω με το που θα ανοίξει ο καιρός για να χαρώ την όμορφη αυλή, που λόγω κρύου την είδα μόνο μέσα από το παράθυρο.

info
Δ. Μαλαγαρδή 56 (πρώην Φ. Ρούσβελτ), Κορυδαλλός, τηλ. 2104969325.
Κόστος: € 15-25. Δευτέρα-Κυριακή από 19:00 έως 00:00.