Με όνομα Χριστουγεννιάτικο και γαλλικό, το Noel δεν είναι άλλο ένα μαγαζί. Μέσα στη μαγική στοά του θρυλικού Booze που ενώνει πίσω από αυτό που μπορεί να δει το μάτι, μερικά από τα ομορφότερα νεοκλασικά του κέντρου, το Noel είναι κάτι σαν work in progress, ένας πρώτος μικρός χώρος που εξαπλώνεται με τα χρόνια σε δαιδαλώδεις μαγικές εικόνες, στις εσωτερικές αυλές και τους ορόφους της στοάς Κουρτάκη.

noel-2

Θα μπορούσε να είναι θεατρικό σκηνικό, το περιδιαβαίνεις και γράφεις μόνος σου το σενάριο. Να έχει μέσα σασπένς, χώρες του παραμυθιού, ωραίες κοιμωμένες πάνω σε βελούδινους, σκαλιστούς καναπέδες, ιππότες να ταλαντεύονται πάνω σε χιλιάδες κεριά τεράστιων πολυελαίων, κρυφά φλερτ να στριμώχνονται σε κρυφές γωνιές πίσω από τα βαριά στόρια μιας κουρτίνας, μπαίνεις κι εσύ στην οθόνη, γίνεσαι ηθοποιός στον τεράστιο θίασο που στριμώχνεται στα μπαρ και στα τραπέζια.

Οι χίπστερ της Αθήνας το λάτρεψαν για τα κοκτέιλ του, εσύ μπορείς το πρωί να πιεις τον καφέ σου, να ξεχαστείς ως το βράδυ σε ένα σενάριο χωρίς τίτλο που δεν σε περιορίζει, ούτως ή άλλως θα ’χεις βρει τη μισή Αθήνα από γνωστούς σου να πιάσετε την κουβέντα να αποφασίσετε παρέα για την έκβαση μιας-νύχτας-στο Noel.

noel3

Αν στο μεταξύ πεινάσεις, η κουζίνα μαγειρεύει ιταλικά, επειδή ξέρει ότι η μακαρονάδα και η πίτσα φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Δίπλα σε μια πίτσα μαργαρίτα και ένα βιτέλο τονάτο, ο σολομός με σόγια και τζίντζερ δεν κοντράρει καθόλου, η σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι δεν τσακώνεται με το τεράστιο, χορταστικό, ζουμερό μπέργκερ, η καρμπονάρα κάνει κολλητή παρέα με το κριθαρότο μανιταριών με τυρί κρέμα και τρούφα, αρκεί όλα να τελειώνουν με ένα παραδείσιο καλτσόνε με πραλίνα, μασκαρπόνε, ξηρούς καρπούς και φρούτα του δάσους.

info
Κολοκοτρώνη 59Β, Σύνταγμα, τηλ. 211 2159534. Κόστος: € 23-30.