Το ατμοσφαιρικό all day εστιατόριο με τη γαλλο – μεσογειακή γαστρονομική ταυτότητα προσκαλεί τους θαμώνες του κάθε Τρίτη να δοκιμάσουν μία ειδικά διαμορφωμένη κάρτα αποτελούμενη από επιλογές αντιπροσωπευτικές της εκφραστικής κουζίνας του Δημήτρη Σταμούδη.

tier41

tier19-e1447859353497

Η άνετη σάλα του προτίθεται να σε υποδεχτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις πρωινές ώρες που λούζεται με φως από παντού- θα λατρέψεις την πλευρά με τη γυάλινη οροφή- μέχρι και το βράδυ, όταν οι ενδιαφέρουσες επιλογές του καταλόγου, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Σταμούδη, γίνονται ο πρωταγωνιστής. Ο χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος με κίτρινα – ώχρα καθίσματα, κουρτίνες σε απαλή γκρίζα απόχρωση, μαρμάρινα τραπέζια και λευκά φωτιστικά ενώ η private ζώνη του εστιατορίου, στον όροφο, με το μαρμάρινο τζάκι, τα lounge καθιστικά και την ειδική κατασκευή του bar, θυμίζει σαλόνι σπιτιού.

dimitris-stamoudis
Ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης

Επανέρχομαι λοιπόν στο κομμάτι του τι «μαγειρεύεται»- κυριολεκτικά και μεταφορικά- εδώ κάθε Τρίτη. Εκτός από το βασικό μενού, είναι διαθέσιμη και μία ακόμα κάρτα αποτελούμενη από 3 πιάτα και ένα επιδόρπιο με τα οποία ο σεφ δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα της κουζίνας και της άρτιας τεχνικής του. Οι γεύσεις του είναι ήπιες, χωρίς περιττές φλυαρίες, οι συνδυασμοί στα υλικά εύστοχοι ενώ η παρουσίαση χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας αφού ακολουθεί πιστά το σχετικό μαγειρικό ύφος και αυτό κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι… Επί της ουσίας λοιπόν, το ξεκίνημα με τη βελουτέ από τοπιναμπούρ με ταρτάρ γαρίδας είναι ένας γευστικός και ήπιος πρόλογος του επόμενου πιάτου με το καπνιστό χέλι που ο σεφ συνδύασε με παντζάρι σε διάφορες υφές και πράσινο μήλο. Νόστιμο πιάτο με όμορφη παρουσίαση αλλά νομίζω όμως ότι οι δυνατότητες του σεφ του επιτρέπουν να ξεφύγει με περίσσεια άνεση από την πεπατημένη του παιχνιδιού με τις υφές στο παντζάρι. Στο τελευταίο πιάτο, το μοσχαράκι με τη μους πατάτας και τα μανιτάρια ήταν απίστευτα τρυφερό και με βαθιά νοστιμιά, όμως θα προτιμούσα την πατάτα σε υφή και μορφή πουρέ και όχι μους ώστε να στέκεται πιο στιβαρά δίπλα στο μοσχαράκι. Όσο για το γλυκό επίλογο με τραγανή μαρέγκα με φιστίκι και φράουλες κουβέντα άλλη δεν θα πω: Μόνο ένα μεγάλο μπράβο!

info
Λεωφόρος Βασιλείου 10, τηλ.: 210 6776731. Κόστος: μενού Τρίτης: 40€ / άτομο, βασικό μενού: 45 – 65€ / άτομο.
Καθημερινά 9:00 π.μ – 1:00 π.μ., Brunch: Κυριακή: 1:00 μ.μ – 15:00 μ.μ.