Τι και αν έξω έχει κρύο, στη Γλυφάδα υπάρχει μια όαση «δροσιάς», που μάς μεταφέρει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού, στις όμορφες παραλίες του Miami της Florida. Ο λόγος για το Wynwood, που εμπνεύστηκαν ο Ανδρεάς Δούκας, ο Παναγιώτης Λεκκάκος και ο Νικόλαος Φιλίππης από τα ταξίδια τους.

Το wynwood είναι από τις πλέον διάσημες συνοικίες στο Miami της Florida και πρόκειται για ένα «τεράστιο» έργο τέχνης καθώς όλοι οι δρόμοι του και τα κτήρια που τους απαρτίζουν είναι ζωγραφισμένα από πολύ γνωστούς street artists. Αυτό ακριβώς θα δεις με το που περάσεις το κατώφλι του μαγαζιού, που όλοι οι μήνες θυμίζουν καλοκαίρι!

Εμείς το επισκεφθήκαμε και πρέπει να πούμε πως εντυπωσιαστήκαμε από τα πεντανόστιμα και ποιοτικά πιάτα και τις εξαιρετικές τιμές. Ο δρόμος μας μάς έφερε στη Γλυφάδα το μεσημεράκι, οπότε και επιλέξαμε μερικά πιάτα από το μενού του brunch. Αυτά που σίγουρα ξεχώρισαν ήταν τα αβγά benedict, το bagel με παπαρουνόσπορο και φυσικά τα ανεπανάληπτα pancakes με σοκολάτα -κλασική αξία του brunch!-. Στο μενού του κυρίου Δούκα σε συνεργασία με τον σεφ Χαράλαμπο Τσακιργιανακη, είδαμε επίσης vitality bowls για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, αφράτες ομελέτες και scrambled eggs, τα οποία ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

Και το μενού με τα κυρίως πιάτα όμως δεν πήγαινε πίσω! Τι να πρωτοφας; Τις υπέροχες και χορταστικές σαλάτες; Τις γαρίδες που σερβίρονται σε πάνκο ή να διαλέξεις ένα από τα μπέργκερ και τα σάντουιτς; Εμείς πάντως απολαύσαμε ψητό κοτόπουλο Aruba με μοναδικό πουρέ γλυκοπατάτας, το γευστικότατο Slow & Low χοιρινό και φυσικά το best seller πιάτο τους, το Wfc (wynwood fried chicken) διπλοπαναρισμενο φιλέτο κοτόπουλο με coleslaw σαλάτα και chili mayo sauce! Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με λαχταριστά και ευφάνταστα κοκτέιλ από τη λίστα του μαγαζιού.

Πρόκειται πραγματικά για έναν παράδεισο στο κέντρο της Γλυφάδας. Ο χώρος, το ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό καθώς και όλα όσα περιγράψαμε συνθέτουν τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του διαφορετικού!

info
Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ. 210 8942193. Kόστος:€15 – 22/άτομο. Ανοιχτά: 08.00-02.00.