Η Γλυφάδα αγαπάει τα ιταλικά εστιατόρια -ή το αντίστροφο, τέλος πάντων-, άρα δεν θα υπήρχε καλύτερο σημείο για ένα wine bar-restaurant που στηρίζει τις γεύσεις της Ιταλίας, από το μενού μέχρι την κάβα του.

Προσωπικά το επισκέπτομαι συχνά το Vinarte για ένα ποτήρι κρασί, επιλέγοντας ανάμεσα στις 45 ετικέτες που είναι διαθέσιμες by the glass, παρέα με μία ποικιλία gourmet ελληνικών και ιταλικών τυριών. Ό,τι χρειάζεται κάποιος για να χαλαρώσει μετά τη δουλειά και να συζητήσει ήρεμα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές προς τον τοίχο δίπλα στο μπαρ, όπου προβάλλονται καθημερινά ασπρόμαυρες ταινίες…

Vinarte

Την τελευταία φορά βέβαια κινηθήκαμε κάπως διαφορετικά, δίνοντας βάση στα πιάτα του ανανεωμένου μενού. Εκεί, ο νέος σεφ Terens Hoxha, προτείνει πιάτα που διατηρούν μεν τον ιταλικό χαρακτήρα του εστιατορίου, έχοντας προσθέσει παράλληλα κι άλλες μεσογειακές πινελιές.

Salad_Zucchini (2)

Η βραδιά ξεκίνησε με σαλάτα από spaghetti κολοκυθιού με pop-corn γαρίδας και λαδομένο. Ανάλαφρη και δροσερή, γίνεται εύκολα η πρώτη και στάνταρ επιλογή μας μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Γευστικές και οι φρέσκες μαύρες ταλιατέλες alla Siciliana με φρέσκο τόνο, που θα προτιμούσα όμως λιγότερο ψημένο.

Lavraki (2)

Από την άλλη, το λαυράκι με πουρέ φινόκιο και βανίλιας Μαδαγασκάρης και σάλτσα λευκού κρασιού Telos μας δίχασε. Προσωπικά δεν μου άρεσε η έντονη γεύση της βανίλιας, που κάλυψε πλήρως το φινόκιο θυμίζοντας περισσότερο επιδόρπιο και όχι πουρέ, ωστόσο κάποιοι βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τον συνδυασμό. Μάλλον είναι θέμα γευστικής οπτικής.

Princess

Το πιάτο που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο νέο μενού ήταν το ριζότο με confit λεμονιού, φρέσκο βασιλικό και ιταλικό τυρί stracchino. Πραγματικά πλούσια γεύση, με το λεμόνι σε συνδυασμό με τον βασιλικό να δίνουν φρεσκάδα στο πιάτο. Αν πάλι έχετε σκοπό να πάτε και εσείς απλά για ένα κρασί και κάτι στη μέση, να επιλέξετε σίγουρα την pizza alla carbonara, με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αβγό και guanciale -σαν να γεύεστε τη διάσημη μακαρονάδα απλά χωρίς… ζυμαρικά.

Στα highlights του ατμοσφαιρικού εστιατορίου η κάβα με τους 300 επιλεγμένους οίνους από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ανάμεσα τους και ιταλικά κρασιά μερικά από τα οποία εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα, από την tenuta Sant Antonio.

Vinarte (2)

Εβδομαδιαία events
Στο Vinarte διοργανώνονται βραδιές γευστικών δοκιμών, παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους και κάθε Πέμπτη βραδιές με ζωντανή μουσική. Επιπλέον, τις Κυριακές οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν εκεί το μεσημεριανό τους (13:30-16:30), με τους γονείς να χαλαρώνουν και τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά από παιδαγωγούς και να απολαμβάνουν σπέσιαλ italian style παιδικό μενού.

info
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941511.