Το εστιατόριο Το Ψάρι άνοιξε στις αρχές Σεπτεμβρίου στον Βοτανικό, σερβίροντας σπεσιαλιτέ από το βυθό της θάλασσας. Και ενώ η περιοχή δεν θα ήταν η πρώτη μας επιλογή για ψάρι, μόλις μάθαμε ότι έχουν στο μενού μία αρχαία συνταγή για θαλασσινό έδεσμα, μας κίνησε την περιέργεια να το επισκεφθούμε.

Την πρώτη φορά που θα το επισκεφθείτε θα δυσκολευτείτε κάπως να το εντοπίσετε, μέσα στα στενά του Βοτανικού, ωστόσο αν ακολουθήσετε το GPS σας πιο πιστά από ότι εμείς, δεν θα αργήσετε να το βρείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε όμως καθόλου να το αναγνωρίσετε, αφού από τις τζαμαρίες του φαίνονται έξω τα δύο μεγάλα ψάρια που είναι ζωγραφισμένα στον τοίχο, δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα του. Κατά τα άλλα ο εσωτερικός χώρος είναι λιτός, αφήνοντας τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ δίπλα έχει και μια μεγάλη αυλή, για τους πιο ζεστούς μήνες. Εμείς το επισκεφθήκαμε μία βραδιά καθημερινής, στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε η επιλογή του εσωτερικού χώρου ήταν μονόδρομος.

Περνώντας στον κατάλογο, οι επιλογές είναι αρκετές, με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά και 2-3 επιλογές με κρέας για τους αμετανόητους κρεατοφάγους κάθε παρέας. Η αρχή έγινε με τον περίφημο γάρο φυσικά, το αρχαίο έδεσμα από πολτοποιημένα παστά ψάρια που σερβίρουν πασπαλισμένο με παπαρουνόσπορο και συστήνουν να απολαύσουμε παρέα με τραγανά κριτσίνια. Αν σας αρέσει η γεύση των παστών ψαριών, τότε θα σας αρέσει πολύ. Συνεχίζοντας, δοκιμάσαμε μελιτζανοσαλάτα (στον κατάλογο θα τη βρείτε ως μελιτζανοπουρέ) με αρκετό σκορδάκι και γούνα ή αλλιώς σκουμπρί λιαστό/καπνιστό, δύο νόστιμα μεζεδάκια που συνοδεύουν άψογα το κρασί.

Οι πατάτες «Ψάρι» που ακολούθησαν δεν έχουν καμία σχέση με τις τηγανητές πατάτες που βρίσκουμε στα περισσότερα εστιατόρια. Εκεί οι πατάτες γίνονται πρώτα βραστές και μετά τηγανητές, παρέα με κρεμμύδι και ψιλοκομμένο καπνιστό ψάρι. Ο μεζές όμως που ξεχωρίσαμε λίγο περισσότερο -λόγω προσωπικής αδυναμίας στα πικάντικα πιάτα-, ήταν το λαχματζούν που έχει επίσης γεύση θάλασσας, καθώς δεν φτιάχνετε με κιμά αλλά με ψιλοκομμένο ψάρι!

Στα κυρίως, το άσπρο μπουρδέτο με τα πολλά κρεμμυδάκια μας κέρδισε με την ωραία γεύση και την πλούσια σάλτσα, ενώ το κριθαρότο με θαλασσινά ήταν ωραία ψημένο, με το κριθαράκι al dente, αν και ήθελε λίγο πιπεράκι επιπλέον για να αναδειχθεί η γεύση του.

Σημειώστε ότι μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με κρασί από την ενημερωμένη λίστα κρασιών τους που περιλαμβάνει 50 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στον κατάλογο υπάρχουν επίσης αποστάγματα και μπίρες.

info
Χαλκιδικής 52 & Κασσάνδρας 8, Βοτανικός, τηλ. 211 4159519.